Wpis z mikrobloga

✨️ Jak długo trwa miłość? Związki i ich wyzwania
#przegryw #zwiazki
1) Jak to jest, że ludzie potrafią być w związku tyle lat? Albo nawet po ślubie. Przecież jak się zakochujesz to zakochujesz się w osobie z wtedy gdy poznałeś - młodej, ładnej, wysportowanej, itp. Mija te nie wiem 10 lat i traci ten blask, grażynieje, może przytyje, jest starsza. Ludzie to akceptują bo miłość jednak istnieje czy są z przyzwyczajenia? Wiecie, czasem można zobaczyć zdjęcie pary z teraz i pomyśleć, że no ty byś takiej nie chciał, ale jak zobaczysz ich zdjęcia sprzed lat to fajna dziewczyna była. No właśnie była WTEDY.
2) Jak to jest, że ludzie potrafią mieszkać ze sobą i się nie znudzić, nie zwariować? Nawet taka sprawa jak wspólne łóżko i bycie w tym samym pokoju byłoby dla mnie problematyczne bo potrzebuje mieć czas dla siebie, być sam, prywatność, itp. a tu jeszcze trzeba dzielić przestrzeń w każdej innej kwesti. Nie wiem, fajnie by było zaprosić dziewczyne do siebie raz na jakiś czas ale codziennie to byłoby dla mnie mega niekomfortowe.

#samotnosc #przegrywpo30tce #blackpill #redpill #niebieskiepaski #rozowepaski #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Bo związki nie są dla ludzi z mentalnością rozwydrzonego niemowlaka, który jedyne co widzi to ja ja ja. ()
Wymagają pewnej dojrzałości emocjonalnej i empatii, jak już do tego etapu dojdziesz, to zrozumiesz. ;)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Ad 1) dlatego do związku wybiera się kogoś, z kim się dogadujesz i kto pociąga cię nie tylko fizyczne, ale też intelektem, charakterem, sposobem bycia i z kim się dobrze czujesz, przyjaźnisz, na kim ci zależy, z kim tworzycie fajne wzajemne dopełnienie. I kogo poza tym, że kochasz, to też zwyczajnie lubisz i z kim się przyjaźnisz.

Ad 2) przecież nie siedzisz cały czas w jednym pokoju.
  • Odpowiedz
Bo związki nie są dla ludzi z mentalnością rozwydrzonego niemowlaka, który jedyne co widzi to ja ja ja. ()

Wymagają pewnej dojrzałości emocjonalnej i empatii, jak już do tego etapu dojdziesz, to zrozumiesz. ;)

@alfka: gdyby tak było to większość kobiet nigdy nie byłaby w związku, a jednak jest inaczej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

Na początek coś bez czego nie da się poruszać tego tematu: miłość to nie uczucie tylko decyzja.

Ty natomiast wymieniłeś chyba same cechy fizyczne czyli prawdopodobnie patrzysz na to ze złej strony

Jeśli ludzie są ze sobą i się kochają to nie ze względu na cechy fizyczne, bo nie da się zbudować miłości na fizyczności. Na wyglądzie można zbudować najżywiej zakochanie, które jest płytkie i szybko się kończy i dlatego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim dobre związki trwają nie dlatego, że ludzie nie widzą zmian w sobie nawzajem tylko dlatego, że miłość ewoluuje, to nie jest płaska linia. Pierwszy etap to fascynacja i chemia i to jest zaproszenie. Kolejne to przywiązanie, współpraca, wspólne historie, przeżycia, rytuały i bezpieczeństwo emocjonalne itp. To jak z muzyką, piosenka która ci się podobała 10 lat temu może dziś już ci się nie wydawać tak „świeża” ale jeśli kojarzy ci
  • Odpowiedz
Jak to jest, że ludzie potrafią być w związku tyle lat?

@mirko_anonim: takie samo pytanie tylko w drugą stronę zadaje całe społeczeństwo w stosunku do osób takich jak Ty tj. jak on może być sam tyle lat? no jak to jest możliwe, przecież tym ludziom by dosłownie na łeb siadło i by wpadli w alkoholizm albo coś innego bo oni cały rytm dnia układają sobie pod interakcje z drugą osobą, albo
  • Odpowiedz
Bo związki nie są dla ludzi z mentalnością rozwydrzonego niemowlaka, który jedyne co widzi to ja ja ja. ()

@alfka: tłumaczę z babskiego na ludzki - związek wymaga POŚWIĘCENIA siebie dla baby xd

jak tego nie robisz i nie chodzisz pod jej dyktando to jesteś rozwydrzony niemowlak - no taka prawda, bo
  • Odpowiedz
dlatego do związku wybiera się kogoś, z kim się dogadujesz i kto pociąga cię nie tylko fizyczne, ale też intelektem, charakterem, sposobem bycia i z kim się dobrze czujesz, przyjaźnisz, na kim ci zależy, z kim tworzycie fajne wzajemne dopełnienie. I kogo poza tym, że kochasz, to też zwyczajnie lubisz i z kim się przyjaźnisz.

@kasiknocheinmal: Op dodał tag #przegrywpo30tce więc pole manewru jakie Ty opisujesz nie jest
Dietetyq - >dlatego do związku wybiera się kogoś, z kim się dogadujesz i kto pociąga ...

źródło: 66028cfae3f8a

Pobierz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: generalizujesz. Ja i moja partnerka wyglądamy o wiele lepiej, jesteśmy bardziej ogarnięci, mamy więcej hobby, więcej pieniędzy niż te dziesięć lat temu. Nie wiem skąd założenie, że musi być coraz gorzej. Ja nie chciałbym być z kimś ulanym i bez pasji więc sam staram się taki nie być tylko wręcz przeciwnie. To właśnie te związki, w których ludzie „grażynieją” rozpadają się i każdy jest zdziwiony dlaczego.
  • Odpowiedz
@Dietetyq Ale ona ma rację. Zdrowy związek zawsze będzie polegał na poświęceniu obojga partnerów dla siebie nawzajem i dla dobra tej drugiej osoby. Jeżeli ktoś ma w głowie związek, w którym jest ciągle pięknie i pachnie fiołkami to niestety ale tak się nie da. A dlaczego się nie da? Bo życie nie jest ciągle piękne i nie pachnie fiołkami. Jeśli ktoś chce być w związku dopóki jest miło, przyjemnie i wygodnie
  • Odpowiedz