Wpis z mikrobloga

Podsumowując:

-7 lat pasożytowania na starych i mieszkanie z nimi w domu
-Zarabianie powyżej średniej krajowej przez większość tych 7 lat
-Oszczędzanie na wszystkim, auto stary rupieć, telefon nadaje się do muzeum
-Odmawianie wszystkim znajomym co chwilę wyjazdów w góry, czy na wakacje
-Ulubiona rozrywka to spacer po lesie
-Inwestowanie wszystkich oszczędności w giełdę i zwrot (bilans) już ponad 500 procent plus
-Brak zadłużeń, chwilówek

Dalej:

-Oszczędności dziewczyny z roku pracy jako lekarz na stażu
-Pożyczenie trochę hajsu po kilkanaście, dziesiąt k od babci dziewczyny, moich rodziców, jej rodziców, mojego przyjaciela

I DALEJ NIE WYSTARCZY NA MIESZKANIE W DUŻYM MIEŚCIE BEZ KREDYTU ewentualnie na jakąś klitkę 28 metrów max.

I powiedzcie, że to nie jest patologia. Teraz tylko poczekam aż zbiorą się dziś boomerzy z mojej rodziny przy stole i będą p-------ć jak młodzi to mają teraz łatwo.

#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #inwestowanie #gielda
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To w sumie ile zaoszczędziłeś? Bo coś się nie zgadza

@arsze_nick: 12x7=84 miesiące
84x2000= 168 000PLN x500% 840k
84x2500= 210 000PLN -------- 1mln 50k
84x3000= 252 000PLN --------- 1mln 260k
Pomylił 500% z 50%..... bo to tylko jego kasa, dochodzi dziewczyna i rodzinne pożyczki. Chyba że mieszkanie za 1-2mln.
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: Cos sciemniasz. Po ile odkladales? Jesli zarabiales powyzej sredniej krajowej + zyles jak robal to te 4k miesiecznie powinienes odkladac. Biorac srednia stope zwrotu - bezpieczne 7% rocznie to powinienes miec ponad pol banki, a ty piszesz ze zrobiles 500% wkladu, wiec poltora banki powinienes miec.
Serio jak juz chcecie mitomanic w internecie to chociaz podstawowa matematyke zrobcie, zeby miec minimalna wiarygodnosc.
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista gdybyś te 7 lat temu kupił mieszkanie na kredyt, zgarniając na wkład własny od babć i rodziców, to teraz mialbys je juz spłacone albo był bliski zamknięcia tego kredytu, i to bez odmawiania sobie wyjazdów ze znajomymi. A tak to całe życie gnieździsz się z rodzicami i rezygnowałeś ze wszystkich przyjemności tylko po to, żeby i tak nie osiągnąć celu. Świetny przykład tego, jak irracjonalny strach przed kredytowaniem ogranicza nasz
  • Odpowiedz
jakbym wrzucił wszystko co mam oszczędzone i otrzymał 500% zysku to byłoby mnie stać na 45 metrów w Poznaniu bez kredytu. Zarabiam od 3 lat 5800 zł netto, wcześniej 4500, a oszczędzałem realnie około 1-1,5k przez ostatnie 7 lat

@BrakWolnegoLoginu: czyli stać ciebie na hipotekę, gdzie jest problem?

to ile mitomanie masz niby uzbierane? bo przy 500% zysku musi to być znacząca kwota

@Guardis: facet cyklicznie wrzuca wpisy
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: O boże żona pracowała 1 ROK! Cały jeden! I nie stać jej na mieszkanie. A chcieli sobie co 7 lat kupować nowe mieszkanie a tu pach, nie da rady!
A wystarczyło zamiast pracować ciężko to mądrze - wziąć kredyt, i spłacić wcześniej, a nie czekać 7 lat kiedy w tym czasie ceny w------y w kosmos. I już miałbyś spłacone pewnie.
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista dzisiaj kredyty są na ok 7% dobierz sobie 300k do tych 600k co masz i szukaj domu do zamieszkania. Bo z tego co piszesz to masz 31lat i jeszcze nie żyłeś w ogóle. Gdzie hobby? Gdzie podróże? Gdzie koncerty/teatr/kino/koncert noworoczny czy narty? Jesteś z tych, którzy w nieskończony czasie odłożą na wszystko tylko w Twoim rachunku nie bierzesz pod uwagę, że nie żyje się wiecznie...
  • Odpowiedz