Wpis z mikrobloga

• 45
@czerwony_kmer jasne że tak. Mam nadzieję że również dokonujesz obywatelskiego zatrzymania osób które przechodząc przez jezdnię nie korzystają z przejść dla pieszych mimo że takowe są w pobliżu? Prawda? Prawda?
  • Odpowiedz
  • 194
@chudykbr tak tak, CH w rozjeżdżone chodniki, ch w podatki które pójdą na naprawę rozwalonych chodników, CH w obywateli którzy sponsorują cały ten cyrk. Chwała ruski mental.

Jak chce ułatwienia to niech kupi wózek transportowy, a nie niszczy dobro wspólne
  • Odpowiedz
@chudykbr: w zasadzie to raczej tylko ludzie niepewni siebie nie podejmą konfrontacji z takim szkodnikiem, spuszczą głowę w dół i udadzą, że nic się nie stało. Tylko kozak jest w stanie pójść w konfrontacje i zgłosić takiego frajera na policję.
  • Odpowiedz
  • 14
@paww to w twojej miejscowości albo zrobili chodniki z gówna albo zamiast dostawczaków czy osobówek, po drogach jeżdżą czołgi albo pociągi. Ale załóżmy że masz rację i chodniki stają się okopami wojennymi. Twoje podatki idą tak czy siak na remonty drogowe niezależnie od tego czy będzie tak jak jest czy nagle wszyscy magicznie przestaną jeździć po chodnikach
  • Odpowiedz
  • 11
@Ulic_Qel_Droma to nie są ludzie niepewni siebie tylko ludzie którzy mają w------e i nie chce im się tracić czasu na zgłaszanie osoby która chce sobie ułatwić pracę. Ale w większości takich społeczniaków schemat myślenia jest prosty- zapierdzielaj z towarem 200m skoro nie ma parkingu a jak masz problem to zmień pracę i essa pora na cs'a
  • Odpowiedz
  • 142
@chudykbr a no tak, śmieci też wyrzucasz na ulicę skoro miasto i tak i tak zatrudnia ludzi s do przątania?
Mechanik też Co tylko doraźnie reperuje samochód bo i tak się będzie psuł?
  • Odpowiedz
@chudykbr: dlaczego mam ułatwiać pracę jakiemuś robolowi, który myśli tylko o sobie i swojej dupie? wysyłam zgłoszenie na zglosparkowanie i essa po dniówce dla prola
  • Odpowiedz
@chudykbr: nie wolno dokonywać zatrzymania obywatelskiego za wykroczenie. Ostatnio jeden wykopek mi to uświadomił. Zatrzymanie można robić tylko w przypadku przestępstwa.
  • Odpowiedz
  • 12
@paww jasne że powinno się tępić kierowców którzy parkują na chodniku i idą na zakupy czy leżakować. Ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność i miejmy trochę zwyczajnie ludzkiego zachowania. To tak jakbym odłożył pustą butelkę na ziemi bo chcę zawiązać buta a ktoś mnie zgłaszał za śmiecenie to tak a propo twojego przykładu.
  • Odpowiedz
@chudykbr: czyli wg Ciebie jeżdżenie dostawczakami z ograniczoną widocznością po chodniku, również tylem jest ok? Dziury w chodnikach w których stoi potem woda też? Ale już zaparkowanie na jezdni to już zbyt wiele żeby nękać dostawcow
  • Odpowiedz
to w twojej miejscowości albo zrobili chodniki z gówna

@chudykbr: poważnie nigdy nie widziałeś zniszczonego przez samochody chodnika? To było pytanie retoryczne
  • Odpowiedz