Wpis z mikrobloga

Podsumowując:

-7 lat pasożytowania na starych i mieszkanie z nimi w domu
-Zarabianie powyżej średniej krajowej przez większość tych 7 lat
-Oszczędzanie na wszystkim, auto stary rupieć, telefon nadaje się do muzeum
-Odmawianie wszystkim znajomym co chwilę wyjazdów w góry, czy na wakacje
-Ulubiona rozrywka to spacer po lesie
-Inwestowanie wszystkich oszczędności w giełdę i zwrot (bilans) już ponad 500 procent plus
-Brak zadłużeń, chwilówek

Dalej:

-Oszczędności dziewczyny z roku pracy jako lekarz na stażu
-Pożyczenie trochę hajsu po kilkanaście, dziesiąt k od babci dziewczyny, moich rodziców, jej rodziców, mojego przyjaciela

I DALEJ NIE WYSTARCZY NA MIESZKANIE W DUŻYM MIEŚCIE BEZ KREDYTU ewentualnie na jakąś klitkę 28 metrów max.

I powiedzcie, że to nie jest patologia. Teraz tylko poczekam aż zbiorą się dziś boomerzy z mojej rodziny przy stole i będą p-------ć jak młodzi to mają teraz łatwo.

#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #inwestowanie #gielda
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

aż zbiorą się dziś boomerzy z mojej rodziny przy stole i będą p-------ć jak młodzi to mają teraz łatwo.

@MakiawelicznyAltruista: ja proponuję ostrożność bo taki boomer wyjmie kalkulator i powie sprawdzam:
7 lat x 12 miesięcy x 5 000zł = 420 000zł
500% zysku z giełdy 2,1 mln zł

Na co ci tam brakuje ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
To co robią kredytobiorcom banki w Polsce to dosłownie lichwa, wyzysk, oszustwo.

@MakiawelicznyAltruista: Jest odwrotnie. Doświadczenie pokazuje, że w Polsce to banki są maksymalnie oszukiwane i dymane.
Wystarczy, że w sądzie powiesz "nie zrozumiałem umowy" i masz darmowy kredyt.
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: jeśli nie stać Cię na mieszkanie w dużym mieście,to kup mieszkanie w małym mieście, lub na przedmieściach.

Do dużego miasta przeniesiesz się jak będziesz miał więcej pieniędzy, albo zmienisz swoje przekonanie o kredytach (ktore de facto służą właśnie po to, żeby nie wyrzucać całego kapitału od razu).
  • Odpowiedz
Chce sprawiedliwości i obnażenia sytuacji, że ci "roszczeniowi młodzi" na których tak wjeżdżają staruchy, które nachapały się i zawłaszczyły kraj za grosze mają p--------e..

@MakiawelicznyAltruista: Koleś, życzę ci wszystkiego najgorszego i żebyś nigdy nie miał mieszkania.

Nie masz pojęcia o życiu w PRL. Nie masz pojęcia ile lat czekało się na mieszkanie spółdzielcze i ile to kosztowało.
Ja akurat wchodziłem w życie po upadku PRL. Teraz macie bajkę w porównaniu
  • Odpowiedz
Haha, "ma go być stać"?

@Spust: Co jeszcze cię śmieszy? Dostępność jedzenia i picia? xD

Bo co, mieszkanie bez kredytu w dużym mieście, po kilku latach oszczędzania, to jakieś nowe prawo
  • Odpowiedz