Aktywne Wpisy

Salido +349
Minął 31. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
134 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
140 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
134 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
140 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-16
Pobierz
_RaveN +186
Nie wiem czemu, ale po kilkunastu latach, kiedy za gówniaka jeszcze oglądałem ten film wtedy jako hit polsatu sobie tak z d--y o nim przypomniałem dzisiaj.
Jak dla mnie niedoceniony klasyk, taki wodny Mad Max.
#film #kino #niedocenianefilmy #kino
Jak dla mnie niedoceniony klasyk, taki wodny Mad Max.
#film #kino #niedocenianefilmy #kino
źródło: 7316114_1.3
Pobierz

Twórcy aplikacji mają największe obawy związane z tym że przychodnie nie będą chciały udostępniać prawdziwego grafiku bo.... lekarze którzy powinni być w szpitalu, robią overemployment i siedzą w prywatniej przychodni, a hajs pobierają jakby byli zatrudnieni na pełen etat, a do publicznej placówki przychodzą na 2 godziny. XD
Lekarze tłumaczą się że dobrze zarabiają, bo są zapracowani i robią po 200-300 godzin w miesiącu. G0wno prawda, w praktyce wygląda to tak że lekarz jest zatrudniony w dwóch miejscach na na pełen etat, ale do publicznej przychodni przychodzi na 2h. Tym powinna zająć się prokuratura.
#it #medycyna #lekarski #praca #pracait #programowanie #programista15k #lekarz #lekarze
źródło: Image
Pobierz@Bipolar-: przecież te przychodnie to lekarze zakładają w 99% przypadków xD
@huopisko: A jak pis chciał sie rozprawić z tą "kastą' to jęczeliscie, bo tak was p0wce nakręcili. Zawsze to samo, 0 mózgu
1. Jest to bzdura, ponieważ jeśli nawet udostępnią grafik i lekarz idzie pracować prywatnie to NFZ i tak tego nie widzi, bo prywatne gabinety są prywatnie rejestrowane, prywatnie rozliczane.... poza systemem.
2. Załóżmy, że jest zatrudniony w dwóch poradniach na NFZ. Ale te poradnie mają identyczne finansowanie, więc?
Poradnie nie zatrudniają na etat tylko kontrakt.
3. Tendencja jest odwrotna. Kierownicy poradni chcą maksymalizować zyski zapisują tyle pacjentów, by fizycznie niemożliwe
W jaki sposób lekarz kogoś okrada jak jest zatrudniony na 2h i przychodzi
kxxxrwy złodziejskie i tyle
U mnie jest tak, że przed placówką masz wystawioną kartę w zakresie jakich godzinach są dani lekarze, np. lekarz A jest 8-13, podobnie jak lekarz B,
Lekarze zawsze byli kastą. Sęk w tym, że nie można jej rozbijać, bo są nam niezbędni bardzo, bo jeśli się obrażą i wyjadą, to byle kraj przyjmie ich z otwartymi ramionami, a nam zostaną jakieś importy z Bangladeszu...