Wpis z mikrobloga

Rząd testuje centralny system do umawiania wizyt do lekarza na NFZ. Trzymanie terminów dla znajomych, wpychanie rodziny przed kolejką po wdrożeniu tej aplikacji może być utrudnione.

Twórcy aplikacji mają największe obawy związane z tym że przychodnie nie będą chciały udostępniać prawdziwego grafiku bo.... lekarze którzy powinni być w szpitalu, robią overemployment i siedzą w prywatniej przychodni, a hajs pobierają jakby byli zatrudnieni na pełen etat, a do publicznej placówki przychodzą na 2 godziny. XD

Lekarze tłumaczą się że dobrze zarabiają, bo są zapracowani i robią po 200-300 godzin w miesiącu. G0wno prawda, w praktyce wygląda to tak że lekarz jest zatrudniony w dwóch miejscach na na pełen etat, ale do publicznej przychodni przychodzi na 2h. Tym powinna zająć się prokuratura.

#it #medycyna #lekarski #praca #pracait #programowanie #programista15k #lekarz #lekarze
p0melo - Rząd testuje centralny system do umawiania wizyt do lekarza na NFZ. Trzymani...

źródło: Image

Pobierz
  • 206
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TurboDynamo ale to przecież to nie z tobą ustalam warunki mojej pracy tylko z moim szefem. Jeśli ustaliliśmy że pracuje cały etat ale mogę wyjść w dowolnej chwili i on się na to zgadza to nikt nikogo nie oszukuje. On za to płaci z własnej kieszeni czemu ty mu w kieszeń zaglądasz? Oczywiscie W tym czasie powinien mieć zatrudnionego drugiego lekarza który siedzi za mnie na miejscu i przyjmuje bo taki
  • Odpowiedz
ale to przecież to nie z tobą ustalam warunki mojej pracy tylko z moim szefem. Jeśli ustaliliśmy że pracuje cały etat ale mogę wyjść w dowolnej chwili i on się na to zgadza to nikt nikogo nie oszukuje.

@Zle_Japko: ustalałeś warunki z państwem bo pracujesz na NFZ. Czyli ze mną. Jak prywatnie chcesz coś takiego robić to nie moja sprawa.

Oczywiscie W tym czasie powinien mieć zatrudnionego drugiego lekarza
  • Odpowiedz
ustalałeś warunki z państwem bo pracujesz na NFZ.

@TurboDynamo: co to za rodzaj umowy? nie ma takiej w Polsce. ja pracuje na umowę o prace/umowe zlecenie/ b2b z januszem prowadzącym przychodnie i z żadnym państwem nie ustalałem żadnych warunków.

jak prywatnie chcesz coś takiego robić to nie moja
  • Odpowiedz