Aktywne Wpisy

darknightttt +11
Gdybym miała się z kimś związać musiałby spełniać te warunki:
- żadnych planów na dzieci i żadnych kotów
- dopuszczalnie mało kłopotliwe zwierzątka
- własny samochód
- żadnych ślubów
- mieszkanie na wspólnym wynajmie, chcę aby prawa były po równo
- żadnych planów na dzieci i żadnych kotów
- dopuszczalnie mało kłopotliwe zwierzątka
- własny samochód
- żadnych ślubów
- mieszkanie na wspólnym wynajmie, chcę aby prawa były po równo

tommmekk +591
Witam wszystkich
Bo znowu ktoś problem
Powtarzam kolejny raz
Pieniądze ze zbiórki przeznaczam na dojazdy do kliniki w Poznaniu...
Mieszkam w woj świętokrzyskim do Poznania mam prawie 500 km
Bo znowu ktoś problem
Powtarzam kolejny raz
Pieniądze ze zbiórki przeznaczam na dojazdy do kliniki w Poznaniu...
Mieszkam w woj świętokrzyskim do Poznania mam prawie 500 km
źródło: temp_file5750166252730284693
Pobierz

#ekonomia #gospodarka #korposwiat #pracbaza
źródło: temp_file5198598654162218135
Pobierz@bomba4 to musi być zarzutka, a ja odpisuję, albo nie czytasz tego co Ci ludzie piszą w komentarzach. Przecież napisałem, że jak pracownik chce UoP a pracodawca nie, to jest patologia. I taka sprzątaczka jak nie chce pracować na
@bomba4: A niby dlaczego? Przecież praca sprzątaczki to akurat doskonały przykład pracy B2B - firma chce mieć określony efekt który łatwo jest zweryfikować i nie obchodzi jej jakimi środkami zostanie osiągnięty - jak zamiast sprzątaczki przyjdzie zastępstwo to firma ma to w d byle było posprzątane, jak przyjdą trzy koleżanki i posprzątają 3 razy szybciej to też firmy nie obchodzi, jak sprzątaczka będzie robiła dwa razy
@bomba4: szkoda że pomijasz konkretną zależność dlaczego tak jest a mianowicie wojne na ukrainie bez niej to byś się lekko zdziwił jakie byłyby statystyki :) no ale po co o tym wspominać.
A jak wprowadza to się spółki i inne twory będzie zakładać i jakoś damy radę ( ͡° ͜ʖ ͡°). W końcu żyjesz w kraju gdzie ludzie mają najnowsze suvy w leasingu a ich firmy/działalności są wiecznie
Ponadto zezwalanie na zawieranie takich umów powoduje jeszcze bardziej wypychanie ludzi na b2b + statystycznie jdg hamują rozwój
https://x.com/zasob_ludzki/status/1477694168029962240?t=nIEBV7OvM8JpBiW9A_6ilQ&s=19
źródło: temp_file5616421249574475408
Pobierz@bomba4: ale gdzie tu jest napisane coś o fikcyjnym samozatrudnieniu? nie widzę związku
Przylecieć każdy może że ma małą emeryturę - to samo może byc na UOP. Ile teraz % ostatniej pensji wynosi wysokosc emerytury? Nie ma obaw że ktoś się splacze że mało?
Ludzie będą płakać z różnych powodów - sugerujesz np zmuszanie do badań lekarskich co miesiąc żeby później nie było płaczu że raka ktoś dostał?
Albo wizyty u dentysty płatne co
@thorgoth: raczej 20-35%