Wpis z mikrobloga

@bomba4

@StormtrUper no tak, bo jak wiadomo, to sprzątaczki mogą przebierać w ofertach. Już pokazywałem, że kraje z wysokim odsetkiem jdg to nie są kraje z których należy brać przykład

@bomba4 to musi być zarzutka, a ja odpisuję, albo nie czytasz tego co Ci ludzie piszą w komentarzach. Przecież napisałem, że jak pracownik chce UoP a pracodawca nie, to jest patologia. I taka sprzątaczka jak nie chce pracować na
  • Odpowiedz
b2b kurierów albo sprzątaczek

@bomba4: A niby dlaczego? Przecież praca sprzątaczki to akurat doskonały przykład pracy B2B - firma chce mieć określony efekt który łatwo jest zweryfikować i nie obchodzi jej jakimi środkami zostanie osiągnięty - jak zamiast sprzątaczki przyjdzie zastępstwo to firma ma to w d byle było posprzątane, jak przyjdą trzy koleżanki i posprzątają 3 razy szybciej to też firmy nie obchodzi, jak sprzątaczka będzie robiła dwa razy
  • Odpowiedz
Już pokazałem w komentarzu wyżej, że liczba zatrudnionych się zwiększyła. Możesz sobie to negować ale rzeczywistości nie zmienisz

@bomba4: szkoda że pomijasz konkretną zależność dlaczego tak jest a mianowicie wojne na ukrainie bez niej to byś się lekko zdziwił jakie byłyby statystyki :) no ale po co o tym wspominać.
  • Odpowiedz
@bomba4: pożyjemy / zobaczymy czy i kiedy to wprowadza ;). A tymczasem cyk pyk IPBOX na jakieś niby odkrycia czy tam wynalezienie nowego CRUDa i leasing sam się spłaca ;)

A jak wprowadza to się spółki i inne twory będzie zakładać i jakoś damy radę ( ͡° ͜ʖ ͡°). W końcu żyjesz w kraju gdzie ludzie mają najnowsze suvy w leasingu a ich firmy/działalności są wiecznie
  • Odpowiedz
@bomba4 tak, różnica pomiędzy progami jest zbyt duża i nic dziwnego, że ludzie źle reagują jak im w pewnym momencie roku wypłata spada. Inn sprawa, że opodatkowanie pracy generalnie wydaje się wysokie w porównaniu z np. zyskami kapitałowymi.
  • Odpowiedz
@bomba4: Cugowski był na b2b czy płacił jakiejś preferencyjne stawki jako artysta?

Przylecieć każdy może że ma małą emeryturę - to samo może byc na UOP. Ile teraz % ostatniej pensji wynosi wysokosc emerytury? Nie ma obaw że ktoś się splacze że mało?

Ludzie będą płakać z różnych powodów - sugerujesz np zmuszanie do badań lekarskich co miesiąc żeby później nie było płaczu że raka ktoś dostał?
Albo wizyty u dentysty płatne co
  • Odpowiedz
@greenbong: społeczeństwo nawet nie wie jakie i ile podatków płaci, za co dopiero jak rozlicza się jakiś wykopek z IT. to nie ludzie na b2b są problemem tylko państwo wysoko opodatkowujące pracę
  • Odpowiedz
@bomba4 zapewniam Cię, że i ja i moi znajomi płacimy ZUS. Zapewniam Cię, że jesteśmy też świadomi jakie emerytury będziemy otrzymywać za te 30 czy 40 lat. Ten przykład z Cugowskim to przecież płacz pod publiczkę. A z tego wpisu na X nie wynika, że JDG hamują rozwój. Tam jest mowa o małych firmach a nie JDG. Korpo, które ma zatrudnionych albo 1000 UoP-ów albo 1000 ludzi na b2b wszystko jedno,
  • Odpowiedz