Wpis z mikrobloga

Masz przełożonego? Czy twój zleceniodawca jest twoim przełożonym? W końcu o-------i cię jak robisz chałturę w pracy.

Masz określone godziny pracy? Zleceniodawca oczekuje że będziesz prowadził remont/budowę/klikał w komputer w godzinach 8-16 żeby mógł się z tobą wygodnie kontaktować, klient narzuca zasady działania biznesu.

Określone miejsce pracy - budujesz w miejscu X, jeździsz samochodem Y, spawasz komuś coś w miejscu do którego klient cię wezwał.

@PfefferWerfer: ja p------e jaki stek
  • Odpowiedz
Masz przełożonego? Czy twój zleceniodawca jest twoim przełożonym? W końcu o-------i cię jak robisz chałturę w pracy.

Masz określone godziny pracy? Zleceniodawca oczekuje że będziesz prowadził remont/budowę/klikał w komputer w godzinach 8-16 żeby mógł się z tobą wygodnie kontaktować, klient narzuca zasady działania biznesu.

Określone miejsce pracy - budujesz w miejscu X, jeździsz samochodem Y, spawasz komuś coś w miejscu do którego klient cię wezwał.

@PfefferWerfer: I to są książkowe etaty, b2b lub
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@2-aminopirydyna ziomeczku, zarabiam więcej niż większość Polaków. Fikcyjne samozatrudnienia powinny zostać zniszczone, a firmy które takich praktyk próbują przykładnie ukarane, aby inni nie próbowali.
  • Odpowiedz
- mam 2-3 dodatkowych klientów, co prawda stanowi to może 3-5% przychodu ale zawsze lepiej tak, niż tłumaczyć się z jednego wyłącznie klienta

@jarezz: Dlatego pomysły sa takie, żeby polować na wszystko co ma minimum 75% jednego klienta. Nadal się załapiesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pas-ze-mna-owce no ale to jest głupie wg mnie. Do tego jak wymuszać będą na mnie i moim zleceniodawcy polską UoP, z zapisami wg polskiego KP, skoro ja wykonuje zlecenia dla firmy z UK, która z kolei "dostarcza" moje usługi firmie zarejestrowanej w Finlandii, a która należy do spółki z Niemiec?
  • Odpowiedz
@bomba4: wszyscy którzy coś sobą reprezentują wyjebią z tego kraju i zostaniesz tu sam z kolegami z produkcji. Będziecie mieć wyrównane nierówności, bo wszyscy będziecie jeść gruz. Zęby wam wylecą i nikt wam nie zrobi nowych bo dentyści byli na jdg.
  • Odpowiedz
Ogólnie jeśli zacznie się ściganie JDG to w---------m z tego kraju, bo to jest jedyna zaleta podatkowa, że mogę na ryczałcie się wygodnie rozliczać z roboty. Jak mnie zaczną grillować i dowalą 40% klina podatkowego na UoP to adios, pojadę tam gdzie za 40% podatku państwo coś sobą reprezentuje.

@PfefferWerfer: zrobisz pewnie dokładnie to samo, co ci wszyscy grożący wyprowadzką. PiSiory po wygraniu przez PO, POwcy po wygraniu przez PiS,
  • Odpowiedz
@Pas-ze-mna-owce: Będziesz niedługo żył w kraju rolniczo zbierackim, spokojnie. Nikt przy zdrowych zmysłach nie da się wyruchać na 45%. Wszyscy wyjadą, albo znajdą inne obejście na złodziejstwo. A ty nie dość że g---o z tego będziesz miał, to jeszcze ci utną social, bo nikt nie będzie płacił w tym kraju podatków.
  • Odpowiedz
@bomba4: Będzie game-czendżer jak pracownicy polecą na bruk jak śmieci. Ale byle somsiada to dotknęło i polak będzie klaskać zwieraczem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz