Wpis z mikrobloga

#programista15k #programista25k #pracait #zarobki #it

Panowie programiści, nie jestem z branży, ale jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na wykopie każdy jest programista 25k na fakturze, a raport z wynagodzenia.pl pokazuje to

https://wynagrodzenia.pl/artykul/podsumowanie-ogolnopolskiego-badania-wynagrodzen-obw-w-2023-roku
pysznewpierdalator - #programista15k #programista25k #pracait #zarobki #it 

Panowie ...

źródło: Screenshot_2024-04-16-17-08-41-050_com.android.chrome

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pysznewpierdalator na wykopie każdy to programista 15k 25k, a potem te same osoby się pytają czy warto dopłacić 50 zł do smartfona xD

Równie dobrze ja mogę przeliczyć moje zarobki na złotówki i wyszloby że programista 25k to leszcz.
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator: przecież tu są całe konta poświęcone pisaniu zarzutek xD był nawet jeden taki, co mówił że będzie codziennie pisał jakieś zarzutki w temacie IT, żeby p--------ć wykopków. A że wykop jest tak specyficzną stroną, że mamy tu nadreprezentację ludzi technicznych/programistów, to tematy związane z IT (poza damsko-męskimi oczywiście typu woman bad itp.) są najlepsze na zarzutki, bo się najwięcej ludzi na nie łapie
  • Odpowiedz
@cutecatboy: aha czyli tacy co zarabiają 30-40k pracując np. zdalnie na kontraktach zagranicznych nie istnieją, bo średnia w sektorze technologii informatycznych to 10k? xD. Te strony często pokazują statystyki bez uwzględnienia b2b.
  • Odpowiedz