Wpis z mikrobloga

wystarczy 70 mandatów wystawiać dziennie przez kilka miesięcy i będzie pusto

@vieniasn: Tak by się zdawało, ale to złudne myślenie. W momencie pojawienia się policji ludzie piszą maile po swoich grupach znajomych i zanim policja wystawi trzeci mandat, to reszta "właśnie odjeżdża". Nie uwierzyłbyś do jakich fikołków ludzie na stanowiskach, z dobrymi pensjami, byli skłonni się posunąć by zaoszczędzić 50 zł za parkowanie w centrum Warszawy...
  • Odpowiedz
to niech wystawią tyle ile się da codziennie

@vieniasn: Słupki lepsze. Osobiście straciłem całą nadzieję w egzekwowanie przepisów parkingowych, gdy przed Filharmonią Narodową goniłem strażniczkę miejscą, od której chciałem interwencji, bo na ul. Jasnej auto stało na obszarze wyłączonym z ruchu i przodem już na przejściu na pieszych. Dosłownie biegnąc do radiowozu rzuciła przez ramię "panie, to nic nie da, my ciągle dajemy mandaty, a oni ciągle stoją"...No i przestali
  • Odpowiedz
jakby służby działały to by słupki były zbędne

@vieniasn: niestety, prawo drogowe a szczegolnie ta czesc dotyczaca parkowania w polsce sie nie przyjela.
  • Odpowiedz
  • 19
@Pawel993: To jest najgorsze. Pod szkołą, do której chodzą moje dzieciaki, policja zrobiła niedawno łapankę na idiotów, którzy parkują na przejściu, chodniku i trawniku. Pewnie wyrobili miesięczną normę mandatów w kilka godzin. Jak zapytałem, czemu częściej nie robią takich akcji, bo to przecież łatwa kasa do budżetu i prosta droga do premii, to policjant odpowiedział "bo z reguły, mamy wyznaczone inne zadania terenowe", czyli po przetłumaczeniu "a, jakoś nam się
  • Odpowiedz
@S-Type: w moim miasteczku policja nie widzi nic złego w parkowaniu na zakazach a jednocześnie potrafią robić akcje bezpieczny chodnik czy coś podobnego i krążą radiowozami po mieście i łapią rowerzystów na chodniku czyli tak sobie wybiórczo podchodzą do obowiązków.
  • Odpowiedz
@DziobakPepe: Wystarczyłoby powołać Lawetowe Służby Porządku Drogowego w skrócie LSPD i kosztami holu obciążać włascicieli aut oczywiście naliczać odsetki za każdą godzine postoju auta na parkingu policyjnym.
  • Odpowiedz

@vieniasn: Najpiękniejszy byłby płacz podludzi pod tytułem: państwo policyjne xD
  • Odpowiedz
Tak by się zdawało, ale to złudne myślenie. W momencie pojawienia się policji ludzie piszą maile po swoich grupach znajomych i zanim policja wystawi trzeci mandat, to reszta "właśnie odjeżdża"

@Hi_Lo_Hi: No i super. Jakby parę dni z rzędu musieli w losowych momentach wybiegać ze spotkań/od biurka/z toalety żeby na złamanie karku odjechać to może dotarłoby do tych pustych korpogłów że parkowanie na zakazie nie jest takie wygodne.
  • Odpowiedz
@vieniasn: myślisz, że ile jest takich uliczek gdzie parkują kierowcy nagminnie, nielegalnie? Z wszystkich policjantów mamy krawężników zrobić? Nie ma wystarczających rąk do pracy kolego.
  • Odpowiedz