Aktywne Wpisy

opinel +76
Chyba żadnym kaprysem motoryzacji nie jestem w stanie tak mocno gardzić jak suwami. Już nawet wolę pierdzące wydechy.
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.
Ludzie którzy to tę kupę marnotrawstwa zasobów można podzielić na kilka grup
-Upośledzeni ruchowo w stopniu lekkim - łatwiej im się wsiada.
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.
Ludzie którzy to tę kupę marnotrawstwa zasobów można podzielić na kilka grup
-Upośledzeni ruchowo w stopniu lekkim - łatwiej im się wsiada.
źródło: GQNyojJaMAAJTBa
Pobierz
AmarenoMORENO_00 +163
Obawiam się , że niebawem trzeba będzie s--------ć z Polski ale już nie przez kijowe ZAROBKI lecz przez p----------e CENY rodem z p---y...
#takaprawda #zalesie
#takaprawda #zalesie
źródło: temp_file6802860228914502483
Pobierz

Panowie programiści, nie jestem z branży, ale jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć dlaczego na wykopie każdy jest programista 25k na fakturze, a raport z wynagodzenia.pl pokazuje to
https://wynagrodzenia.pl/artykul/podsumowanie-ogolnopolskiego-badania-wynagrodzen-obw-w-2023-roku
źródło: Screenshot_2024-04-16-17-08-41-050_com.android.chrome
PobierzAle głównie backend, integrację, trochę dev oos i czasem coś tam na froncie (angular)
@Oskariat: Trochę bardziej bym Ci wierzył, jakbym nie widział takich przypadków ;)
Niektórzy wprost pisali jaki dostali przelew, najaką kwotę wystawili fakturkę (potem się okazywało, że brutto). Czasem sie nawet burzyli, że 'oczywiście, ze podaję z vatem, bo jak kupuję sprzęty do pracy to vat odliczam, więc jestem oten vat do przodu'.
Nie wszyscy, wiadomo, na pewno zdecydowana mniejszość. Ale bywały takie przypadki.
@venomik: ciekawe czy wiedza ze moga wystapic o zwrot vatu nawet jak nie ma od czego odliczac ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo prawdę mówiąc nie wiem o jakiej sytuacji mówisz.
@venomik: dotyczy to kazdego vatowca, kiedy masz wiecej VAT do odliczenia niz dostales od klientow
@biaukowe: az tak czuc ze jestem malpa do klepania kodu bez studiow, nawet jakbym mial to niewiele by to zmienilo. Mnie do szkoly sredniej starsza musiala zaprowadzic, pewnie abym zmienil prace musialo by sie stac podobnie. Eh, jestem upozledzony