Pieczenie pod przykryciem w sreberku 3h w 150 stopniach, następnie polane sosem i pieczone już bez przykrycia 30 minut w 180 stopniach.
Wcześniej je moczyłam w mlecznej solance z suszoną cebulą przez całą noc.
Powiem Wam że wyszły super, kości wyłaziły jak po maśle a samo żeberko nie wypuściło dużo wody do sreberka co jest częstym i wkurzającym efektem psującym danie. Smak nie wypłynął tylko został pochłonięty przez nieziemsko dobre mięso.
Wał jest posypany chili gochugaru a surówka z marchewki zawiera tylko sok z limonki, olej sezamowy, sól, pieprz.
![arinkao - Żeberka wolno pieczone z czosnkiem, imbirem, szczyptą curry, papryką słodką...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/ab7233943eae65437b1e92993dec75ec3d62dec230cfcc76ddd2bb0f19bb932c,w400.jpg)
źródło: 20240419_171532
Pobierz
źródło: image_picker_8E86C764-068E-4B40-BE3B-3FDDE8062711-50318-000007F941B453D8
Pobierz