Wpis z mikrobloga

Żeberka wolno pieczone z czosnkiem, imbirem, szczyptą curry, papryką słodką, pieprzem, świeżym rozmarynem, pastą paprykową i solą w sosie beszamelowym z sokiem z pomarańczy, łyżką miodu, szczyptą cynamonu i odrobiną śmietanki 30%.
Pieczenie pod przykryciem w sreberku 3h w 150 stopniach, następnie polane sosem i pieczone już bez przykrycia 30 minut w 180 stopniach.
Wcześniej je moczyłam w mlecznej solance z suszoną cebulą przez całą noc.
Powiem Wam że wyszły super, kości wyłaziły jak po maśle a samo żeberko nie wypuściło dużo wody do sreberka co jest częstym i wkurzającym efektem psującym danie. Smak nie wypłynął tylko został pochłonięty przez nieziemsko dobre mięso.

Wał jest posypany chili gochugaru a surówka z marchewki zawiera tylko sok z limonki, olej sezamowy, sól, pieprz.

#gotujzwykopem #arinkaofood
arinkao - Żeberka wolno pieczone z czosnkiem, imbirem, szczyptą curry, papryką słodką...

źródło: 20240419_171532

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz