Aktywne Wpisy

Cierniostwor +100

kimunyest95 +32
Zawsze mnie to u Polakow zastanawia, ze co jak co, ale w kwestii motoryzacji to sa chyba najwiekszymi OMNIBUSAMI w galaktyce, majac nedzne doswiadczenie empiryczne. Nie majac zadnej wiedzy lub bardzo ograniczona, sa w stanie niemalze zagryzc kogos w dyskusji, obrazac, dyskredytowac, w oparciu jedynie o zaslyszane historie / wiedze nabyta na uniwersytecie chlopskiego rozumu / lub w nawiazaniu do instytutu danych z d--y (BO IM SIE WYDAJE).
- chlop jezdzi 20 letnim
- chlop jezdzi 20 letnim

Nie wierzcie tłustym kotom na tagu, które straszą was, że rynek IT upadł. Nigdy nie było tak wiele miejsc pracy w IT co obecnie, a zapotrzebowanie będzie tylko rosnąć. Te wszystkie blackpillmonstery, ly000, ksiegidusz, someONE to grubasy co koszą po 50k na full-remote i nie chcą, żeby to się zmieniło, więc robią wszystko, żeby zniechęcać potencjalną konkurencje.
Do młodych: IT nadal najlepszym i najbezpieczniejszym wyborem kariery, IT to przyszłość. Jakbym teraz był w liceum, to tylko IT. Uczcie się matematyki, programowania, statystyki, prawdopodobieństwa i angielskiego, a podziękujecie mi za 10 lat
źródło grafiki: https://www.businessinsider.com/ai-isnt-killing-software-coding-jobs-booming-trueup-2026-4?IR=T
źródło: image
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
1. Nieprawda
2. Dobrze, że tak mówią
Dlaczego was tak boli prawda o IT? Nie rozumiem xD Najlepsze jest to, że zapewne cała wasza trójka ma pracę. Kolega chaddeveloper to nawet nowe autko wybiera xD pozostalej dwójki nie chce mi sie sprawdzać
@czwartafaza: no i co z tego skoro na koniec tej rekrutacji dostajesz robotę? Płacą takie chore pieniądze, to muszą sprawdzać. Tymbardziej ze przez ostatnie 10 lat pełno kelnerów sie naroiło nawet na seniorskich posadkach. Stary jak masz 15 lat expa, to masz eldorado nadal, nie uwierze w nic innego i wlasnie wkurza
A jaki zawód lepszy? Księgowy, dentysta, ortodonta, prawnik,
@czwartafaza: dlatego nawet jak masz aktualnie 2 etaty to i tak sobie bierzesz udział w rekrutacjach na bieżąco i jak cie wywalą to masz juz cos innego nagrane albo jak zaproponują cos lepszego to lecisz na 3 albo z jednego sie zwalniasz i bierzesz ten lepszy, kazdy tak robi
@czwartafaza: Księgowy 500 ponad minimalną, dentysta i ortodonta to pod lekarzy podpinam (wiem inne studia), prawnik wiekszosc nie pracuje w zawodzie, moze 1000 ponad minimalną mają w korpo, a dalej mi sie nie chce, dla was IT i tak najgorsze po mimo ze zostaliscie dzieki niemu milionerami
nie pojęte to jest dla mnie jak mozecie tak kłamać
@czwartafaza: i tak i nie - "to zależy". Można dostać ofertę i tego samego dnia, zamknąć wszystko w ciągu 1-3 dni, jakaś rozmowa wstępna i techniczna i ew z CTO. Natomiast wtedy mowa o startupach, więc nie ma co się spodziewać kokosów (co jest zrozumiałe - startupy siłą rzeczy nie mają dużo kasy, ale samymi marzeniami rachunków się nie zapłaci) :)
@Bipolar-: xD, widzę lekarze zaczęli iść w deflection I przekierowanie gniewu społecznego ponownie na kuców z IT. Czekam na podobny wpis od Dr Batman i będę pewien że to wytyczne z NIL