Wpis z mikrobloga

Dlaczego wszyscy mówią samotnym facetom, żeby znaleźli sobie hobby, jak potem dziewczyny mają z tym problem?

W przeciągu ostatnich kilku tygodni aż dwie dziewczyny mnie skreśliły za to, że lubię gry komputerowe (w dodatku gram bardzo mało, bo max 3-4h tygodniowo, ale to i tak za dużo dla niektórych XD).
Rozmawiam z kolegami, np. z pracy czy ze studiów i ich dziewczyny/żony również nienawidzą ich hobby, niezależnie czy to jest wędkarstwo, gry komputerowe, malowanie figurek WH40k, jazda motocyklem, a nawet siłownia - nie ma znaczenia.

Mam wrażenie, że kobiety nienawidzą gdy facet ma jakiekolwiek hobby.

Dlaczego tak jest #rozowepaski?

#tfwnogf #zwiazki #przegryw #logikarozowychpaskow
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trevoz: a one same pewnie nie mają nic ciekawego do roboty i skroluja tiktoka xD

Strasznie mnie to bawi jak baby określają mnie dziecinnym bo gram w gry jednocześnie nie potrafią określić co to oznacza być dziecinnym oraz że bardzo się interesują się mną gdy słyszą że jestem sam oraz bezrobotny xD
  • Odpowiedz
@trevoz: Może to ja tak trafiłem, ale moja żona niema absolutnie nic do mojego grania na komputerze. Jak gram w etsa2 to nieraz sama siada za kierownicą żeby trochę trasy przejechać, a od kiedy zaraziłem ETSem kolegę z pracy, to jego żona też z nim gra xd
  • Odpowiedz
hobby pewnie zależy od banieczki w której się obracasz.

@thorgoth: ależ oczywiście że tak, sam w takiej bańce siedzisz i nie przyjmujesz do wiadomości tego że z mojej perspektywy to wygląda diametralnie inaczej, bo piszę z perspektywy singla który poznał już kilkanaście kobiet więc nie wiem co Twój wywód wnosi do postu opa? Singlem byłeś kilka lat temu, tak zgaduję, a jeżeli teraz też interesujesz się singielkami i ich hobby,
  • Odpowiedz
@trevoz: hobby to dla różowych niezdrowa konkurencja we wpływaniu na układ nagrody niebieskiego.
Chce go mieć na własność, by zyskać nad nim większą kontrolę.
  • Odpowiedz
Dlaczego tak jest #rozowepaski?

@trevoz: Nie wiem, bo tak nie mam, sama od zawsze mam różne pasje i zawsze leciałam na facetów, którzy też je mają. Tzn. domyślam się, że ich to denerwuje, bo same nie mają żadnych zainteresowań, ale jednocześnie nie rozumiem, jak człowieka może nic nie interesować. Nie trzeba od razu podróżować na drugi koniec świata ani wydawać połowy wypłaty na hobby, ale jak można
  • Odpowiedz
@trevoz: bo twoje hobby ma: przynosić pieniądze, budować twoja pozycję w hierarchii społecznej, zabawiać witaminke. Jeśli nie spełnia któregoś z powyższych to nie jest dobre hobby
  • Odpowiedz
@trevoz: osoba z wysokim narcyzmem nienawidzi wszystkiego co skupia na sobie uwagę która należy się przecież jej i tylko jej, nienawidzi hobby nienawidzi kota nienawidzi rodziców chuopa i jego kolegów
  • Odpowiedz
Mam wrażenie, że kobiety nienawidzą gdy facet ma jakiekolwiek hobby.

@trevoz: morda nie ta, jak nie będziesz się jej podobał to będzie jej przeszkadzać nawet jak oddychasz :)
  • Odpowiedz
@trevoz:
1. Bo to ma być odpowiadające kobiecie, imponujące najlepiej hobby
2. To, że warto mieć hobby nie oznacza, że później kobieta już w związku nie będzie mieć z tym problemu
  • Odpowiedz
Dlaczego wszyscy mówią samotnym facetom, żeby znaleźli sobie hobby, jak potem dziewczyny mają z tym problem?

@trevoz: Nie spotykaj się z dziewczynami, które mają z tym problem.

Ja bym z taką nie chciał mieć nic wspólnego, a ludzie są różni.

Moja partnerka jest gamerką na ten przykład, więc jak ma mi cisnąć za gamerstwo, skoro gra więcej ode mnie?
  • Odpowiedz