Wpis z mikrobloga

Dlaczego wszyscy mówią samotnym facetom, żeby znaleźli sobie hobby, jak potem dziewczyny mają z tym problem?

W przeciągu ostatnich kilku tygodni aż dwie dziewczyny mnie skreśliły za to, że lubię gry komputerowe (w dodatku gram bardzo mało, bo max 3-4h tygodniowo, ale to i tak za dużo dla niektórych XD).
Rozmawiam z kolegami, np. z pracy czy ze studiów i ich dziewczyny/żony również nienawidzą ich hobby, niezależnie czy to jest wędkarstwo, gry komputerowe, malowanie figurek WH40k, jazda motocyklem, a nawet siłownia - nie ma znaczenia.

Mam wrażenie, że kobiety nienawidzą gdy facet ma jakiekolwiek hobby.

Dlaczego tak jest #rozowepaski?

#tfwnogf #zwiazki #przegryw #logikarozowychpaskow
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trevoz: Hobby mke jest po to żeby znaleźć kobietę, tylko po to by nie zwariować w samotności, nie zacząć chlać itp.
  • Odpowiedz
@trevoz: często, ale nie zawsze jest tak, że jak ma się dzieci, to nie ma czasu na hobby. przynajmniej niektóre kobiety tak mają, które muszą pracować, gotować, sprzątać i zajmować się płaczącymi dziećmi. taka potencjalna partnerka pomyslec moze, ze zamiast jej pomagac będziesz grał w głupkowate gierki i uciekał od odpowiedzialnosci. a tak poza tym to gry kojarzą się z dziecinadą i pryszczatymi nastolatkami, a nie facetem.
  • Odpowiedz
Rozmawiam z kolegami, np. z pracy czy ze studiów i ich dziewczyny/żony również nienawidzą ich hobby, niezależnie czy to jest wędkarstwo, gry komputerowe, malowanie figurek WH40k, jazda motocyklem, a nawet siłownia - nie ma znaczenia.

@trevoz: to co jedni uważają za przekleństwo nowoczesnego systemu jest również jego błogosławieństwem - nie musisz wiązać się z nikim ze strachu przed śmiercią głodową lub społeczną
  • Odpowiedz
@trevoz bo to dla nich konkurencja ze sa na drugim miejscu i jak odejda nie bedziesz cierpial. Masz byc od niej calkowicie uzależniony ze jak zagrozi ci zerwaniem to masz ja na kolanach blagac zeby nie odchodzila a nie sobie wtedy pykal w gierke i mial wywalone.
  • Odpowiedz
@trevoz żeby zdobyć babę trzeba mieć hobby po czym gdy ją zdobędziesz to powie Ci po czasie ze twoje hobby jest beznadziejne. Moją kręciło to ze chodziłem sobie na koncerty, dużo jeździłem rowerem, interesowałem sie F1, chodziłem po górach ale po 8 latach razem juz nic z tego nie robię bo wszystko ją wkurzało, robiła poirytowaną minę choćbym słowem wspomniał o czymś czym sie interesuje.
  • Odpowiedz
bo ich hobby nie przynosi pieniędzy zarobku

@Miteora: nie no, moje hobby to były gry komputerowe ale i praca - pracowałem w branży. Zarabiałem dobra kasę w fajnym miejscu, ale była i tak uznała, że to niepoważna praca xD Dodam, że sama była wtedy na moim utrzymaniu ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@trevoz: moja różowa nakręca mnie na moje hobby, uczestniczy w nich i akceptuję wszystkie moje fanaberie.
Spadochroniarstwo, narty, wspinaczka.
Myślę, że to kwestia różowych, nie hobby.
O gry kiedyś się w-------a, ale gram znacznie mniej i też już się nie sra tylko organizuję sobie czas.
  • Odpowiedz
@trevoz dlatego że mają doświadczenia z takimi co przez bite 5-6h dziennie po pracy nie odchodzili od kompa :) też przeżyłam takiego w swoim życiu i już podziękuję xD do kina? Na spacer? Na rolki? Na zakupy? Otóż nie, bo on gra ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@trevoz ja bym chciała, żeby mój facet miał hobby. Ale jeśli chodzi o gry komputerowe to kobietom one źle się kojarzą, zaraz mają w głowie obraz uzależnionego gamera... tak tylko mówię z jak to może wyglądać z perspektywy kobiet
  • Odpowiedz