Wpis z mikrobloga

Dlaczego wszyscy mówią samotnym facetom, żeby znaleźli sobie hobby, jak potem dziewczyny mają z tym problem?

W przeciągu ostatnich kilku tygodni aż dwie dziewczyny mnie skreśliły za to, że lubię gry komputerowe (w dodatku gram bardzo mało, bo max 3-4h tygodniowo, ale to i tak za dużo dla niektórych XD).
Rozmawiam z kolegami, np. z pracy czy ze studiów i ich dziewczyny/żony również nienawidzą ich hobby, niezależnie czy to jest wędkarstwo, gry komputerowe, malowanie figurek WH40k, jazda motocyklem, a nawet siłownia - nie ma znaczenia.

Mam wrażenie, że kobiety nienawidzą gdy facet ma jakiekolwiek hobby.

Dlaczego tak jest #rozowepaski?

#tfwnogf #zwiazki #przegryw #logikarozowychpaskow
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@trevoz: co do gier to zauważyłam ciekawa zależność: gdy mój partner gral w czolgi (trwało to 6-7 h) i nic się nie dało zrobić i zaplanować to mnie CH... strzelał. Teraz gra w szachy od jakiegoś roku i kompletnie mi to nie przeszkadza. Fakt faktem że trwa to 1-2h nie 6 i czasem gramy wspólnie
  • Odpowiedz
często, ale nie zawsze jest tak, że jak ma się dzieci, to nie ma czasu na hobby. przynajmniej niektóre kobiety tak mają, które muszą pracować, gotować, sprzątać i zajmować się płaczącymi dziećmi.

@cinxxxxcin: ale OP nie gra dużo, mimo że czasu ma zapewne więcej, niż gdyby miał dzieci. Zresztą jak ktoś jest odpowiedzialny, to w razie potrzeby potrafi sobie poukładać priorytety.

taka potencjalna partnerka pomyslec moze, ze zamiast jej
  • Odpowiedz
@trevoz żeby zdobyć babę trzeba mieć hobby po czym gdy ją zdobędziesz to powie Ci po czasie ze twoje hobby jest beznadziejne. Moją kręciło to ze chodziłem sobie na koncerty, dużo jeździłem rowerem, interesowałem sie F1, chodziłem po górach ale po 8 latach razem juz nic z tego nie robię bo wszystko ją wkurzało, robiła poirytowaną minę choćbym słowem wspomniał o czymś czym sie interesuje.

@smieszeklukasz: jak będzie mieć
  • Odpowiedz
@trevoz: założę się, że w 90% przypadków - problem o hobby jest wynikiem problemu w chłopie w innych sferach, które kobieta czuje podświadomie, a nie jest w stanie ich wskazać bezpośrednio i wybór pada na hobby...
  • Odpowiedz
@trevoz: dosłownie za każdym razem na wypoke jest to samo
- znalazłem babę która jest c-----a
faceci na rynku: no jak randkuję to 90% jest c-----a
baby i jakieś dziady żonate: nie można generalizować bo rużne som, znajdź se lepszom (tu często też następuje obrażenie opa)
mam wrażenie że od kiedy mam tu konto to tak mogę ten dialog opisać, tylko teraz się więcej facetów na rynku wypowiada :V
  • Odpowiedz
ale po 8 latach razem juz nic z tego nie robię bo wszystko ją wkurzało, robiła poirytowaną minę choćbym słowem wspomniał o czymś czym sie interesuje.

@smieszeklukasz: To jest jej problem, nie Twój. Nie rozumiem kompletnie, dlaczego ludzie rezygnują z hobby przez dziewczynę (lub chłopaka), trzeba też myśleć o sobie, a jak babie (lub chłopu) to nie odpowiada, to niech spada. Przecież to prosta droga do zostania nieszczęśliwym, zgryźliwym dziadem.
  • Odpowiedz