Aktywne Wpisy
zapalara +68
Troche o naszym IT. Sam jestem na UoP, ale pracowałem na B2B przez lata również (prawdziwe B2B dla klientów bez L4, miejsca pracy, godzin itd).
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
nowszyja +36
Czaicie, że w 2025 roku Polacy tłumnie wykańczają mieszkania panelami winylowymi, czyli gumolitem? Plastikowe g---o, symbol biedy lat 90-tych wrócił do mieszkań jako boazeria milenialsów xDDDDD
#polskiedomy #polakicebulaki #architektura #mieszkaniedeweloperskie
#polskiedomy #polakicebulaki #architektura #mieszkaniedeweloperskie
źródło: images
Pobierz

#lekarski #lekarz #medycyna
@mppmpmp: wszystko zależy od lokalizacji, ale faktem jest że w dużych miastach gdzie są uczelnie medyczne normą jest 150zł/h - bo mają sporo chętnych. Im dalej od uczelni tym stawki wyższe - nikt przecież nie będzie tracił 4h dziennie na dojazdy za
@Cernold: szpital w Kaliszu tyle płaci bo tam szły wałki. Poczytaj sobie o pisowkich działaczach w Kaliszu i o tym jakie były cyrki i co się odwalało by otworzyć kierunek lekarski na tamtejszym "uniwersytecie"
@MichuTop: no nie wiem może dlatego że jak oddajesz auto do serwisu to ci liczą roboczogodzinę rzędu 300-400 zł xD
Ale wtedy to zależy tylko od Ciebie bo musisz sobie po prostu poradzić na rynku. I nie są to publiczne pieniądze, tylko z prywatnej kieszeni klientów.
I jakoś nikt się nie oburza. Po prostu się pracuje. Niektórym udaje się dobrze zarobić po prawie, innym się nie udaje.
https://www.ozzip.pl/przystap-do-ip
Niestety społeczeństwo jest tak otumanione że nie rozumie tego, tak jak właśnie napisałeś.
POLICJANT: Według danych z 1 czerwca 2025 roku, formacja liczy już 97 195 funkcjonariuszy
STRAŻAK: Na koniec pierwszego półrocza 2025 r. w Państwowej Straży Pożarnej (PSP) pracowało łącznie 31 973 osoby
GÓRNICY: dane z listopada 2024 r., zatrudnienie w górnictwie wynosiło około 74 379 pracowników, w latach 1990 - ponad 388 tys. osób
@Kapiusek: w tym że związek zawodowy musi mieć CO NAJMNIEJ 10 osób xd
xdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
no widzisz, zupełnie się nie znasz, nie musi, bo związek już jest zajerestrowany - ty tylko do niego dołączasz - więc nie musi być 10 osób.
jeżeli związek już jest - to znaczy że firma zatrudnia więcej niż 10 osób, wtedy nie starczy dla wszystkich po 500zł z tego leasingu ciemiężcy który rucha cię w dupala (i słusznie, ciebie akurat słusznie)