Aktywne Wpisy

tesknilam_ +733
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +711
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

#lekarski #lekarz #medycyna
@Adolf_HODLer: Są też inne zawody, gdzie masz długą ścieżkę zawodową. Ja też miałem 6 lat studiów, dwa lata stażu, egzamin państwowy, drugie dwa lata stażu, kolejny egzamin państwowy i dopiero mogłem robić coś samodzielnie. A nikt nie płaci takim jak ja 4 stówek za 15 minut rozmowy.
a o czym pan mówisz?
wg najnowszych danych Mediana miesięcznych wynagrodzeń brutto: 7 082 zł (dane z listopada 2025 r.). 7k brutto. polowa populacji zarabia mniej. 11k brutto to już więcej niż
@maxiek: Dodaj do tego ,że podbija to wojsko oraz górnicy
nie umnijeszajcie tez pracy innym zawodom, bo to jest śmiech na sali.
Taka dżesika klepiąca excela niby w czym jest przepraszam gorsza od pani dermatolog siedząca za biurkiem i przepisująca maści jak leci, ew izotek. w czym anetka parząca szefowi kawe jest gorsza od marcela chodzacego za panem docentem
Braki lekarzy spowodowały, że poza tymi ekstremalnymi są też wysokie zarobki wynikające z podbijania stawki przez konkurujące ze sobą prywatne przychodnie... a będzie jeszcze gorzej.
@apeee: już na specjalizacji w wieku 22 lat możesz dostać stawkę