Wpis z mikrobloga

Boże jak ja nienawidze siebie i swojego życia przez to, że poszedłem na #lekarski. Mogłem sobie teraz siedzieć w wygodnym fotelu #pracait albo #korposwiat na home-office i mieć we wszystko w------e, a musze wiecznie wysłuchiwać jakim to jestem złodziejem, konowałem, kastą, ile to nie zarabiam, ile to ludzi nie okradłem ilu to pacjentów nie zabiłem, ile to łapówek wziąłem, jak bardzo nie mam empatii, jak bardzo wielką mendą i chamem jestem itp., a to wszystko za jakieś psie pieniądze, a w komentarzach i tak napiszą mi że zarabiam 100 tysięcy za nic xD

Dobrze, że chociaż prawdziwie chorzy pacjenci w szpitalu na oddziale są wdzięczni i uprzejmi, gdyby nie to to już dawno bym wykitował

Marzę o tym, żeby się gdzieś przebranżowić, ale nic poza leczeniem ludzi nie potrafie, bo nauka tego pochłonęła całą młodość

#medycyna #lekarski #lekarz #pracait #pracbaza #praca #zalesie #przegryw #depresja #studia #studbaza #matura
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
jesteś elita w społeczeństwie, a narzekasz

@BialyMuszyn: Bycie elitą to znaczy, że każdy pluje na ciebie, wyzywa cie od złodziei, zabójców, morderców, łapówkarzy, nierobów, konowałów itd? To jest to bycie elitą? Że boisz się powiedzieć jaki zawód wykonujesz?
  • Odpowiedz
ilu to pacjentów nie zabiłem, ile to łapówek wziąłem, jak bardzo nie mam empatii, jak bardzo wielką mendą i chamem jestem itp., a to wszystko za jakieś psie pieniądze

@Bipolar-: bo jesteś konowałem, złodziejem, łapowkarzem itd. Radzę się przyzwyczajać, a dzięki ogólnopolskiej nagonce rodem z TVPiS będzie tylko lepiej
  • Odpowiedz
@Bipolar-: Bait baitem ale tak jest z każdym zawodem gdzie masz kontakt z klientem pacjentem że, plują na ciebie i to co tam wypisałeś. Ale nie każdy jest płatny XD
  • Odpowiedz
@Bipolar-: spokojnie. Takie zycie. Ja dzisiaj dostalem odmowe od bota w rekordowym czasie 18 sekund od wyslania mojego Dossier.

chodzi o to ze szpitale publikuja pro forma niby etaty dla specjalistow a chodzi o to ze nikogo nie szukaja bo kolega ordynatora robi te dyzury za 350CHF/godzine.

Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. To ze jestes na wykopie to Twoja autoterapia.
  • Odpowiedz
@Bipolar- akurat odbierałbyś pewnie zwolnienie grupowe i zielone kółeczko na LinkedIn ustawiał. Podziękuj sobie z przeszłości, bo należysz do wąskiej grupy ludzi, która będzie miała za 10 lat w Polsce pracę.
  • Odpowiedz
  • 0
akurat odbierałbyś pewnie zwolnienie grupowe i zielone kółeczko na LinkedIn ustawiał.

@GomiGomi: Chodziłem do mat-fiz-inf w liceum mam kilkunastu znajomych, w IT. Nikt nie ustawia zielonego kołeczka na LinkedIn i nikt nie dostaje wypowiedzeń. Skaczą po robotach na własne życzenie i jeszcze podwyżke dostają. Nie chcesz, to mi nie wierz. Nie mam powodu żeby kłamać. O luksusie home-office nawet nie wspomne
  • Odpowiedz
@Bipolar- garstka bardzo dobrych ludzi sobie będzie długo radzić, ale daj temu czas; najpierw było, że pracy dla juniorów nie ma, potem nudów, teraz się mówi, że senior ok, ale pasjonat;
  • Odpowiedz
@Bipolar-: to tylko w internecie bo na zywo kazdy pewnie wlazi w dupe. Znajomi z medycyny na same studia ogarniali d--y w czasach studenckich. Nie wygladali jak pol d--y zza krzaka ale sikorki sie kleily do przyszlych doktorow, czego o kucach powiedziec nie mozna. W szpitalu czy NPL to wiadomo, jak idziesz do salonu czy banku i jestes lekarzem to ci chca loda zrobic. W rodzinie tez pewnie wiekszy poklask
  • Odpowiedz
  • 0
W rodzinie tez pewnie wiekszy poklask niz „dawidek klika w komputer co on tam robi nikt nie wie haha”. Moglbym tak do rana

@peoplearestrange: W rodzinie też jesteś traktowany jak złodziej, łapówkarz, konował i morderca.
  • Odpowiedz
@Bipolar-:

W rodzinie też jesteś traktowany jak złodziej, łapówkarz, konował i morderca.

I pewnie dupę męczą o porady i recepty ? To tak jak fryzjer może obciąć w wolnym czasie i za free najlepiej bo nie ma swojego życia bo po co ?
  • Odpowiedz