Aktywne Wpisy

kluha666 +385
Pijcie ze mną kompot! Znalazłem pracę! Przed chwilą dzwonił do mnie dział HR w firmie w której byłem na rozmowie i zdecydowali się na współpracę ze mną :)) Praca na monitoringu jako pracownik ochrony. Ileż można na samej rencie siedzieć?
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie

GooPae +8
Każesz juniorowi na rekrutacji wypisać hello world w konsoli, żeby sprawdzić czy środowisko działa. Produkuje coś takiego. Jaka jest twoja reakcja?
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
źródło: image
Pobierz

A tu się okazało, że wpadłam w drugi próg xD
Juz nie chcę piekarnika xD
#podatki #pracbaza #zalesie
Ale znaj me dobre serce - jak chcesz wiedziec dlaczego brednie piszesz to po prostu powiedz. Chetnie wyjasnie podstawowa wiedze.
Czasem mam ból d--y że ludzie którzy nie ogarniają podatków są w stanie tak dużo jak na warunki polskie zarabiać
@gorzki99 oh noł! Jak ktoś śmie śmieć robić sobie beczkę z tematu podatków! Odebrać prawa wyborcze i paszport Polsatu!
@wykopowa_ona: przecież on wie wszystko, i tylko on wszystko rozumie ¯\(ツ)/¯
@wykopowa_ona: Zalozmy ze zarabiasz 10k miesiecznie. Czyli 120k rocznie. Upraszcajac jestes w pierwszym progu. Czyli zaplacisz 0,12x120 000 = 14 400 podatku. Zostanie Ci 105 600.
No i dostajesz podwyzke i zarabiasz 15k miesiecznie. O NIE, O BOZE, O KURLA JA NIE CHCE BO DRUGI
Matko, serio musisz trochę zluzować, bo serio, bierzesz wszystko zbyt poważnie.
@G06DbT: Rozumiesz matematyke na poziomie podstawowym?
@wykopowa_ona: Widzisz tu gdzies tag "heheszki"?
ja widze pracbaza i zalesie oraz widze tag podatki.
źródło: image
PobierzBTW nie wiem czy wiesz ale mozesz sie dogadac z pracodawca i nie bedzie Ci pobieral zaliczki na podatek. Wiec jak dostaniesz podwyzke i wejdziesz w 2 prog to tego nie odczujesz.
@wykopowa_ona: i dlatego typa mam na czrnej.