Wpis z mikrobloga

Dostałam podwyżkę i się cieszyłam i już planowałam, że piekarnik w tym miesiącu z podwyżki kupię.
A tu się okazało, że wpadłam w drugi próg xD
Juz nie chcę piekarnika xD
#podatki #pracbaza #zalesie
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ArtoWski ono umiera podobno od lat. A przynajmniej na okrągło to słyszę, odkąd w SEO pracuję - czyli 8 lat. Póki co mnie jest dobrze, póki więc nie umarło, to się go trzymam, bo pracuje w spoko firmie, mam zarobki, jakich nie będę miała w żadnej pracy stacjonarnej w mieście powiatowym, a niedaleko takiego właśnie mieszkam xD nie narzekam xD
  • Odpowiedz
@wykopowa_ona jak niebieski mniej zarabia to szybko złóz oświadczenie że rozliczysz się razem i chcesz a pobierali niską zaliczkę na podatek. Wtedy realnie odczujesz podwyżkę i nie będziesz czekać na zwrot po zeznaniu podatkowym
  • Odpowiedz
  • 2
@mwmichal kupiliśmy dom 2 lata temu. Remontujemy go powoli. No i na wyposażeniu kuchni nie było piekarnika, tylko płyta elektryczna. Jako że kuchnia na luzie jest użytkowa, stwierdziliśmy, że jej remont zaplanujemy na później, a że jest na ten moment tak ułożona, że nie da się dokupić piekarnika i go gdzieś wstawić bez konieczności rozwalenia jej części, to zwlekaliśmy, z nadzieją, że już zaraz zaczniemy remont kuchni. No i nie zaczęliśmy
  • Odpowiedz
  • 0
@mwmichal a no i niebieski utrzymankiem nie jest, ale sytuacja jest taka na ten moment, że jak on straci pracę, to się utrzymamy, a jak ja stracę moją to będziemy żreć szczaw I mirabelki xD
  • Odpowiedz
  • 0
@mwmichal zabawne jest to, że tuż przed zakupem chaty kupiliśmy sobie zajebisty kamień do pizzy i byliśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi xD teraz kamień dumnie zdobi blat kuchenny i czeka na piekarnik xD
  • Odpowiedz
z podwyżki 1500 netto wpadła mi wypłata większa o 40 zł niż w poprzednim miesiącu

@wykopowa_ona: Głupszej rzeczy już dzisiaj nie przeczytam a jest dopiero 12 minut po północy
  • Odpowiedz
  • 1
@mwmichal

zarabiać ponad 10k miesięcznie i nie mieć piekarnika, świat na głowie stoi. Serio xD chyba, że mąż utrzymanek to kumam.

ja też nie mam piekarnika, a tak naprawdę mam, ale się zepsuł dosłownie miesiąc po gwarancji, uznałem że go p------e i się obraziłem, mam airfryera i jakoś żyje, chociaż nie powiem, czasem brakuje xd zwłaszcza że kosztował ponad dwa koła Samsung ty gnoju
  • Odpowiedz