Aktywne Wpisy
#igrzyskabebzonow v7, tydzien 11 za nami
w ogole nie wiem co napisac, nie zalsugujecie na nic, nawet na strzala w grube ryje
ogolnie to szkoda strzepic ryja na taka bande nieudacznikow zyciowych
88 osob w tydzien przybralo 450g
taki jest nasz wynik netto, gratulacje grubasy
w ogole nie wiem co napisac, nie zalsugujecie na nic, nawet na strzala w grube ryje
ogolnie to szkoda strzepic ryja na taka bande nieudacznikow zyciowych
88 osob w tydzien przybralo 450g
taki jest nasz wynik netto, gratulacje grubasy
źródło: image
Pobierz
korell +4
Dlaczego chrześcijaństwo i Nowy Testament są wyjątkowe i warto je traktować inaczej, niż inne religie? Między innymi, dlatego że:
1. Ludzie, którzy widzieli cuda oddali życie za świadectwo o tym. Nie ma drugiej takiej religii, gdzie grupa osób oddała życie za to co widziała (nie mylić z "uwierzyła").
2. Jezus i apostołowie czynili cuda, które widziało wielu, więc chrześcijaństwo mogło być zniszczone w zarodku, gdyby ktoś udowodnił, że to nieprawda. Faryzeusze mogli
1. Ludzie, którzy widzieli cuda oddali życie za świadectwo o tym. Nie ma drugiej takiej religii, gdzie grupa osób oddała życie za to co widziała (nie mylić z "uwierzyła").
2. Jezus i apostołowie czynili cuda, które widziało wielu, więc chrześcijaństwo mogło być zniszczone w zarodku, gdyby ktoś udowodnił, że to nieprawda. Faryzeusze mogli

1994 - 2000 - tu średnia zaczynających wynosi ledwie 2070
2003 - 2012 - średnia to 3130, w roku 2004 limit to było ledwie 2240 miejsc
Lekarze nie są nadludźmi. Sekretem ich wynagrodzeń nie jest ani poziom studiów, ani rzekoma odpowiedzialność, ani też charakter pracy. Źródłem przepychu, pazerności i wszelkich patologii w ochronie zdrowia są skandalicznie niskie limity przyjęć na studia obowiązujące po przemianach ustrojowych. To nawet za PRLu, gdzie potrafiło brakować podstawowych towarów na półkach, wiedzieli że trzeba kształcić lekarzy. Dziesięciolecia zaniedbań doprowadziły do tego, że chwilę po stażu można kasować 200/h w pierwszym lepszym POZ bez żadnej specjalizacji. Wzrost limitów przyjęć na studia i nowe uczelnie z kierunkiem lekarskim, to jedyna recepta na bizantyjskie wynagrodzenia, przelewane na konta lekarzy, którzy bez skrupułów wykorzystują sytuację, jaką stworzyło im państwo.
Pamiętajcie, lekarze nie są lepsi od was. Po prostu przez lata limitowano ich dopływ do zawodu. To i tylko to wywindowało ich pensje do niesamowicie wysokich wartości. Niestety, lata miną zanim te zaległości nadrobimy
#lekarski #medycyna #programista15k #zarobki #pracbaza #studbaza
źródło: temp_file1160798025362251701
PobierzA od 2010 to ile?
Pamiętasz lub sprawdziłeś czemu przestali kształcić lekarzy? Bo było ich za dużo i byli bezrobotni w latach 90’
Nie są lepsi od kogo? Ja się uważam jednak za osobę które osiągnęła więcej niż np ktoś kto zrobił turystykę, dietetykę i pracuje w korpo. Lub od osoby nieporadnej życiowo bez pracy jakich na wykopie
W zasadzie tyle bzdur wypisujesz, że nie chce mnie się tego komentować. W Polsce nigdy nie
@dr_Batman: No chyba, że jesteś dowolnym fizolem z-------------m od rana do nocy i w miesiąc zarabiasz może dniówkę Pana "lepszego" Lekarza
@dr_Batman: wszystko fajnie, tylko podaż jest sztucznie regulowana. Może i nigdy nie było więcej lekarzy, ale dalej jesteśmy daleko od cywilizowanych krajow pod względem liczby lekarzy na mieszkańca. No i kolejne wąskie gardło to te limity na specjalizacje. Tego się po prostu nie da obronić.
@kobiaszu Ale nie poświęciłeś czasu i energii na zdobywanie kompetencji więc fizol zarabiający wcale nie tak mniej niż ja, zarabia adekwatnie
@AgencjaDezinformacyjna Nie ma żadnych wąskich gardeł. One są w waszych głowach wykopi. Setki miejsc rezydenckich zostaje co rozdanie, tysiące rocznie.
@AgencjaDezinformacyjna: ten limit na specjalizacje który nie został w 100% wykorzystany i zostały wolne miejsca? xD
a) że lekarz jest na 3 dyżurach na raz w 3 różnych miesjach
b) robienie prywaty za państwowy sprzęt
c) propagandę przemęczenia albo oczekiwania, bo lekarz jest zmęczony, nie ma prawa być zmęczony, bo miał odpoczynek, niech wyrabia SLA albo morda w kubeł, a skoro wyjdzie, że być może brakuje załogi
@ByczekRozplodowy: Wolnemu zawodowi tak w twarz pluć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zaraz się dowiesz, że gdyby nie praca ponad miarę to system padnie, dosypanie nowych lekarzy nic nie da, bo nie ma kto ich uczyć na specjalizacji i generalnie tylko pompowanie kolejnych miliardów może pomóc. Miliardów które w % od procedury przytulą lekarze, bo jak są na fixed price to się