Wpis z mikrobloga

Duńczyk kompromituje się w Krynicy. Dlaczego ja który od zera, bez pomocy w wieku 24 lat kupił mieszkanie w nowym budownictwie pracując na produkcji na wsi, czyli warunki chyba najgorsze co do dorobienia się, ma teraz sponsorować budownictwo socjalne bo komuś się nie chce robić?

Mieszkanie kupione w 2022r

#nieruchomosci #razem #konfederacja #mieszkanie #kredythipoteczny #bekazlewactwa #polityka

Edit : myślę że w ciągu 5 lat podbuduje dom, a mieszkanie sprzedam.
mat0707 - Duńczyk kompromituje się w Krynicy. Dlaczego ja który od zera, bez pomocy w...

źródło: temp_file2710141058596763604

Pobierz
  • 183
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NiezlyJestes: podziel się pozostałymi sposobami na generalizowanie ludzi, spisze sobie i zobaczę czy działa. bo osobiście uważam że kobity w wieku 40 lat tak się zachwyciły tym słowem że musiałem się ich kilka razy pytać co oznacza i 50% z nich nie wiedziała :D
  • Odpowiedz
@Hatespinner: ale zajechało pogardą. No tak warszawiak nie potrzebuje sprzedawców, nauczycieli, ratowników medycznych ani śmieciarzy. Powinni robić swoje i na noc w---------c z tego magicznego królestwa do jakiegoś bytomia czy gdzieś. Bo kawalerka na obrzeżach w mieście w którym pracujesz to literalnie rozpasanie i stać na nią tylko inzynierow napędów kosmicznych XD
Ładnie was deweloper wytresowal pseudo prestiżem
  • Odpowiedz
@jamajskikanion: Albo się zesrałeś, bo jesteś takim ekspedientem w Żabce i po prostu boli cię d--a, albo brakuje ci kognitywnych zdolności do rozróżnienia zasadności istnienia takiego zawodu, a trafności wyboru tej kariery zawodowej w połączeniu z lokalizacją w stolicy. Sam sobie odpowiedz do której grupy należysz. XD
  • Odpowiedz
@mat0707: Powiem tak, gratuluje zaradności, można się dorobić, potwierdzam.

Nie mniej "bez pomocy" to w twoim wypadku troszkę naciągane sformowanie. Patrzyłem na ceny wynajmu w 2018 i na zarobki. 4500zł brutto, to było jakieś 3 400 na rękę. I to był w miarę dobry pieniądz, co najmniej na start bez specjalnego wykształcenia. Żywność 500zł, wynajem w małym mieście 600zł (pokoju). Czyli bez rodziny, 1/3 odlatuje od razu.

Ja miałem ten problem,
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Bialaherbata

Tak miałem trochę farta, bo praca 5min od domu, rodzice spoko (wtedy Dokładałem 500zl zo budżetu domowego i to tyle). Praca 5-15 to o 15:20 już byłem po obiedzie wykapany. Niby nie dostałem od rodziców kasy jako takiej ani gotowego mieszkania, ale bardzo dużo mi pomogli.

odwdzieczylem się im ogarniając dla nich pasywny dochód z dzierżawy ich ziemi 144m2. Mają aktualnie z tego kilkaset złoty co Msc. Za kilka lat
  • Odpowiedz
@mat0707 rodzice pomogli i utrzymali, kasa na czysto i życie w wegetacji. Zabierasz rodzica to co mogli by wydać na siebie, bo emerytury ich nie udźwignie nikt przez demografię.
Polska by się trzymać potrzebuje rodzin 2+2 by wyjść na zero, a w dwóch pokojach tego nie ogarniesz.
Milion to można dać za 4 pokoje 80 metrów, a nie za dwa pokoje w 36 metrach.
Duńczyk mówi dobrze. Potrzeba wszelkimi sposobami sprawić
  • Odpowiedz
@mat0707: 500 zł za wyżywienie i część mieszkania to jakieś grosze, Większość ludzi niemieszkających z rodzicami musi na to wydawać pół pensji i nie mają pracy 5 minut od miejsca zamieszkania. Za nadgodziny też mało kto płaci, zazwyczaj są do wiecznego odbioru, jak 2 pracowników ma robić na 1,5 etatu to taniej jest zatrudnić 3.
  • Odpowiedz
Dlaczego ja który od zera

od zera

...

Tak, po technikum mieszkałem 4 lata z rodzicami.

Ładny wykop pel 4 lata życia bez kosztów to jest zero
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jakim cudem nie widzisz sprzeczności logicznej w tych zdaniach już pal licho że kalkulacja sie nie spina i te ~150k tak średnio starczy na wpłatę własną
  • Odpowiedz
@mat0707: niezły bait, ale zapomniałeś uciąć ze zdjęcia biblioteczkę mamy, no chyba, że w wieku 24 lat czytałeś "rozwód", "mój książe", "óswiadczyny", "projekt miłość", "miłosne tajemnice", "małe kobietki" itd to wtedy zwracam honor :)
  • Odpowiedz