Wpis z mikrobloga

Duńczyk kompromituje się w Krynicy. Dlaczego ja który od zera, bez pomocy w wieku 24 lat kupił mieszkanie w nowym budownictwie pracując na produkcji na wsi, czyli warunki chyba najgorsze co do dorobienia się, ma teraz sponsorować budownictwo socjalne bo komuś się nie chce robić?

Mieszkanie kupione w 2022r

#nieruchomosci #razem #konfederacja #mieszkanie #kredythipoteczny #bekazlewactwa #polityka

Edit : myślę że w ciągu 5 lat podbuduje dom, a mieszkanie sprzedam.
mat0707 - Duńczyk kompromituje się w Krynicy. Dlaczego ja który od zera, bez pomocy w...

źródło: temp_file2710141058596763604

Pobierz
  • 183
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mat0707 Mieszkanie w stanie deweloperskim za 230k? To chyba gdzieś totalnie na zadupiu, gdzie nic nie ma. Nawet w moim rodzinnym powiatowym w Polsce C jest drożej.
120k za wykończenie to totalnie odpłynąłeś, robiłem remont 1.5 roku temu i same meble do kuchni to z 35k.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@BreathDeath

@mat0707 Mieszkanie w stanie deweloperskim za 230k? To chyba gdzieś totalnie na zadupiu, gdzie nic nie ma. Nawet w moim rodzinnym powiatowym w Polsce C jest drożej.

120k za wykończenie to totalnie odpłynąłeś, robiłem remont 1.5 roku temu i same meble do kuchni to z 35k.

Jak na zadupiu (Wielkopolska) to dla mnie według wykopu jeszcze gorzej bo przecież na zadupiach nie ma pracy a jak jest to za
  • Odpowiedz
@mat0707:

Nikt mnie nie zniszczy. Pracowitość i zaradność zawsze się obroni

Widac, ze jestes mlody i zdrowy i nie miales jeszcze zadnych powazniejszych problemów fizycznych. Przyjdzie jakas choroba i cie posklada w ciagu kilku dni i zrewiduje twoj poglad na zycie, ze wystarczy pracowitosc i
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Arivederczi

@mat0707:

> Nikt mnie nie zniszczy. Pracowitość i zaradność zawsze się obroni

Widac, ze jestes mlody i zdrowy i nie miales jeszcze zadnych powazniejszych problemów fizycznych. Przyjdzie jakas choroba i cie posklada w ciagu kilku dni i zrewiduje twoj poglad na zycie, ze wystarczy
  • Odpowiedz
Zaskoczę cie gdyby mi państwo nie przeszkadzało czyli podwyższało podatków itp jeszcze szybciej bym kupił to mieszkanie albo szybciej pobudowałbym dom.

@mat0707: Od 2019 roku miałeś zerowy pit i śmiesz pisać o podnoszeniu Ci podatków.

nieźle cię tu niszczą że ośmieliłeś się być pracowity i
  • Odpowiedz

@BreathDeath: Można robić w różnym stylu i standardzie. Poza tym w zależności od lokalizacji ceny usług są mocno rozstrzelone. Robiliśmy kuchnię w tym roku i wyszło nam ok 26k (bez AGD) a mamy wszystko co chcieliśmy jeśli chodzi o rozkład i rodzaj szafek itp. Kuchnia w domu typu bliźniak.
  • Odpowiedz
@mat0707: oni nie rozumieją, że dobrobyt bierze się z pracy. Lewica dąży do coraz większego rozleniwienia i żeby nikomu nie chciało się myśleć i pracować, wszyscy niech równają do minimum. Co nie zmienia faktu, że rynek nieruchomości w Polsce to jakaś parodia. Człowiek powinien widzieć sens oszczędzania, wielu zostało okradzionych w kilka lat przez inflację. Kredytu na cele mieszkaniowe powinno udzielać Państwo na minimalny procent, a nie prywatny sektor, który
  • Odpowiedz
@NijuGMD ale on nie podał kraju gdzie pracował ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jesli zaczal prace w wieku 19 lat i pracował np w Norwegii, oszczedzał miesiecznie 6k przez 5 lat to daje nam kwote 72000 rocznie czyli bez problemu mogl kupic mieszkanie w Poznaniu wtedy, obecnie tez dał by rade tym trybem.
Oraz zakladajac ze pracuje dalej, jesli sprzedal.by za 450 i dorzucił z 300 to owy
  • Odpowiedz
  • 0
@mat0707 XD, powiedzmy że odkładałeś całą pensje z produkcji - jakieś 4k na rękę. Przez cztery lata odłożyłeś 192 tysiące złotych. Gdzie sa tak tanie mieszkania?
  • Odpowiedz
@CybernetycznyMozgKorwina: tu mowa o kredycie na 140k. Nie dziwie się, że czekają, bo rynek nieruchomości to patologia, do tego nasz kraj sie zwija najszybciej w Europie jeżeli chodzi o liczbę ludności, jesteśmy blisko cen niemieckich mając 3x mniejsze zarobki.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Korax

@mat0707 XD, powiedzmy że odkładałeś całą pensje z produkcji - jakieś 4k na rękę. Przez cztery lata odłożyłeś 192 tysiące złotych. Gdzie sa tak tanie mieszkania?

Wtedy były. Teraz zarobki są większe i mieszkania też droższe.. Jest to samo. Najniższa krajowa przez ostatnie kilka lat wzrosła 100% i też mieszkania 100% do góry.. Czyli takie same warunki
  • Odpowiedz
  • 0
@mat0707 Spoko, tak napisz w jakim mieście cztery lata temu tyle kosztowało mieszkanie. Może być w sumie inne niż to w którym kupiłeś.
  • Odpowiedz
@mat0707: to tego Ci zycze, zebys zawsze latwo znajdowal robote. Znajomi juz po kilka miesiecy szukaja i nic nie moga znalezc w branzy, a wczesniej to byla kwestia miesiaca czy dwoch i kazdy mial robote.
  • Odpowiedz
@mat0707: Gdybyś nawet zarabiał 4k na rękę, mieszkał u rodziców i całość odkładał na mieszkanie, to po 6 latach pracy (gdybyś zaczął pracować w wieku 18 lat) miałbyś niecałe 300k. Fakt, można było w 2023 kupić za to kawalerkę w średniej lokalizacji, ale to maks.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Worm91

@mat0707: Gdybyś nawet zarabiał 4k na rękę, mieszkał u rodziców i całość odkładał na mieszkanie, to po 6 latach pracy (gdybyś zaczął pracować w wieku 18 lat) miałbyś niecałe 300k. Fakt, można było w 2023 kupić za to kawalerkę w średniej lokalizacji, ale to maks.

Mam kupione mieszkanie 60m2
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Arivederczi

@mat0707: to tego Ci zycze, zebys zawsze latwo znajdowal robote. Znajomi juz po kilka miesiecy szukaja i nic nie moga znalezc w branzy, a wczesniej to byla kwestia miesiaca czy dwoch i kazdy mial robote.

Roboty jest pełno, ale ludzie są wybredni. Nie pasuje kasa. Nie pasują warunki
  • Odpowiedz
@Hatespinner: pudło bratku, zarabiam grubo ponad średnią krajową ale życie nie jest czarno białe.
A co do ataku na moje "kognitywne zdolności" to wybacz ale średnio mnie to rusza z ust typa który uważa ze ludzie obsługujący całą tkankę miejską wokół niego to frajerzy Xd. Jasne mogli iść do it to by mieli gdzie mieszkać
  • Odpowiedz