Wpis z mikrobloga

Duńczyk kompromituje się w Krynicy. Dlaczego ja który od zera, bez pomocy w wieku 24 lat kupił mieszkanie w nowym budownictwie pracując na produkcji na wsi, czyli warunki chyba najgorsze co do dorobienia się, ma teraz sponsorować budownictwo socjalne bo komuś się nie chce robić?

Mieszkanie kupione w 2022r

#nieruchomosci #razem #konfederacja #mieszkanie #kredythipoteczny #bekazlewactwa #polityka

Edit : myślę że w ciągu 5 lat podbuduje dom, a mieszkanie sprzedam.
mat0707 - Duńczyk kompromituje się w Krynicy. Dlaczego ja który od zera, bez pomocy w...

źródło: temp_file2710141058596763604

Pobierz
  • 181
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@FrasierCrane

> bez pomoc

@mat0707: niech zgadnę, to twoje "bez pomocy" to było mieszkanie z rodzicami i odkładanie prawie całej pensji?

Większość ma taką możliwość. No chyba że masz nienormalnych starych xd
  • Odpowiedz
@mat0707: bo wykop lubi skrajności, gdybyś napisał, słuchajcie, odłożyłem 50k w 5 lat oszczędzając, raczej nikt by nie miał wątpliwości. Co nie zmienia faktu, że póki masz kredyt to mieszkanie jest banku, sam hipoteczny jest ekstremalnie drogi, tak samo jak i mieszkania. Problem w tym, że większość młodzieży wydaje więcej niż zarabia no i nie każdy ma możliwość gniazdowania u rodziców, no ale Ty wcześnie wyfrunąłeś z gniazda i szacun
  • Odpowiedz
  • 0
@HaramiCross 1200zl raty. 6% stałe do 2027r więc wcale wysokie nie muszą być. Co do młodych że przewalają kasę niepotrzebnie to tu się zgadzam w 100%

Ja jeszcze nie napisałem ze kupiłem po drodze 6 letnie Audi a4 w 2019r xd

Do pracy często już chodziłem po szkole w technikum
  • Odpowiedz
@mat0707: gratulacje:) ale postaw się w roli kogoś kto zarabia średnio w dużym mieście i wydaje praktycznie całość zarobków na wynajem (3,5k) i jedzenie (1,5k). Nie liczę utrzymania auta, wizyt u lekarza, drobnych przyjemności.
O kredycie nie ma mowy bo kawalerki zaczynają się od pół bani.
Także niestety wszystko zależy od osobistej sytuacji, ale załamanie rąk i narzekanie to chyba najgorsze co można zrobić.
  • Odpowiedz
POD warszawa najtansza kawalerka kosztuje 400-500 tys. W 2020 roku zarabialo sie 1800 zl netto na miminalnej wiec porownuj do dzisiejszych cen a nie do 2020 roku bo to nie ma sensu

@mifosto: czyli wszystko się zgadza, ceny x2 i wypłaty x2 bo teraz jest 3600. Poza tym co mnie interesuje pod warszawa? To nie jest wyznacznik całego kraju, bo nawet pod warszawa jest 2x drożej niż w takim Lesznie.
  • Odpowiedz
@mat0707: Zazdroszczą. Tutaj pełno patologii z patologii. Jak dla mnie normalna sprawa to co piszesz. Te głąby nawet nie potrafią przeczytać ze zrozumieniem ze nie kupowałeś w wojewódzkim a w 2020 ceny też były niższe...
  • Odpowiedz
  • 1
@HaramiCross to prawda że każdy ma też inne warunki, ale jedno jest pewne. Jak się jest młodym to trzeba przycisnąć bo im dalej tym gorzej. Przed 30 potrafią się już zacząć pierwsze problemy z zdrowiem (,)
  • Odpowiedz