Wpis z mikrobloga

Duńczyk kompromituje się w Krynicy. Dlaczego ja który od zera, bez pomocy w wieku 24 lat kupił mieszkanie w nowym budownictwie pracując na produkcji na wsi, czyli warunki chyba najgorsze co do dorobienia się, ma teraz sponsorować budownictwo socjalne bo komuś się nie chce robić?

Mieszkanie kupione w 2022r

#nieruchomosci #razem #konfederacja #mieszkanie #kredythipoteczny #bekazlewactwa #polityka

Edit : myślę że w ciągu 5 lat podbuduje dom, a mieszkanie sprzedam.
mat0707 - Duńczyk kompromituje się w Krynicy. Dlaczego ja który od zera, bez pomocy w...

źródło: temp_file2710141058596763604

Pobierz
  • 183
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja który od zera bez pomocy w wieku 24 lat kupił mieszkanie w nowym budownictwie pracując na produkcji na wsi

@mat0707: zapomniałeś powiedzieć o tych dwóch milionach co od ojca dostałeś
  • Odpowiedz
@mat0707: na produkcji sie zarabia najnizsza krajowa. nie gadaj, ze majac 24 lata mogles z takiej pensji odlozyc w ciagu kilku lat banke na mieszkanie XD
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@NiezlyJestes

Najgorsze warunki do dorobienia się? Tzn żywili cię rodzice i za lokum nie płaciłeś?

Tak, po technikum mieszkałem 4 lata z rodzicami. To była ich pomoc. Większość osób ma taką możliwość
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@NijuGMD

@mat0707: zapomniałeś powiedzieć o tych dwóch milionach co od ojca dostałeś

Mama nie pracuje, tata hydraulik na zwykłej umowie o pracę, pracuje w firmie poniżej 10 osób. Więcej nie muszę tłumaczyć
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@mifosto

@mat0707: na produkcji sie zarabia najnizsza krajowa. nie gadaj, ze majac 24 lata mogles z takiej pensji odlozyc w ciagu kilku lat banke na mieszkanie XD

Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Masz też możliwość robienia nadgodzin Jako osoba mieszkająca z rodzicami masz dużo wolnego czasu pracując nawet po 10h dziennie
  • Odpowiedz
Tak, po technikum mieszkałem 4 lata z rodzicami. To była ich pomoc. Większość osób ma taką możliwość

@mat0707: To jest akurat bardzo proste, mieszkasz z rodzicami dokładasz się im do rachunków i w tym czasie sobie odkładasz przez 4 lata to co byś przewalił na wynajem. Przez 4 lata 12 miesięcy to wychodzi naprawdę dobra suma jak na polskie realia. Problem jest taki, że w Polsce ludzie nie myślą bo
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@NiezlyJestes

To czemu pie3dolisz o najgorszych warunkach do dorobienia się?

Nie nie każdy ma taką pomoc Oski

No praca na produkcji to chyba najgorszy sort pracy. Według wykopu nie ma możliwości dorobić się na produkcji czegokolwiek
  • Odpowiedz
@mat0707

Mieszkania socjalne nie są dla leniwych, tylko dla ludzi w kryzysie życiowym, dla osób z niepełnosprawnościami, dla sierot z domów dziecka. Łatwo jest oceniać, jak się miało szczęście, czas na edukację, rodziców u których można było odkładać na wkład własny.

Po to płacisz podatki na budownictwo socjalne, po co płacisz na onkologię, mimo że nie masz raka, i na straż pożarną, mimo że nic ci się nie pali. To się
  • Odpowiedz
od zera, bez pomocy w wieku 24 lat kupił mieszkanie w nowym budownictwie pracując na produkcji na wsi

@mat0707: nie dodałeś że to mieszkanie też u ciebie na wsi (za 5k z metra) gdzie normalną pracę mają tylko szczęściarze tacy jak ty
  • Odpowiedz
@mat0707: jesli masz mozliwosc mieszkania z rodzicami i odkladania co miesiac calej pensji to znaczy ze miales bardzo sprzyjajace warunki. minimalna jak miales 18 lat wynosila 1600 zl NETTO wiec nawet jakbys pracowal 10 h dziennie to zarabiales wtedy 2500 zl na reke :) przez 6 lat na produkcji zarobiles max 200 tys zl. A biorac pod uwage, ze z czegos musisz zyc, to nieomzliwe zebys odlozyl wiecej niz te
  • Odpowiedz
@mat0707: wez pod uwage, ze w warszawie na produkcji/zabce/kelner itd rowniez zarabiasz najnizsza krajowa tak jak u ciebie na wsi. A mieszkanie kosztuje tutaj 4 razy wiecej niz u ciebie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@duzy_krotki

Mieszkania socjalne nie są dla leniwych, tylko dla ludzi w kryzysie życiowym, dla osób z niepełnosprawnościami, dla sierot z domów dziecka. Łatwo jest oceniać, jak się miało szczęście, czas na edukację, rodziców u których można było odkładać na wkład własny.

Tak to prawda że rodzina u której można mieszkać to już duża pomoc. Większość tą rodzinę ma. Tylko problem jest gdzie indziej. Młodzi najlepszy czas potrafią zmarnować
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@mifosto

@mat0707: wez pod uwage, ze w warszawie na produkcji/zabce/kelner itd rowniez zarabiasz najnizsza krajowa tak jak u ciebie na wsi. A mieszkanie kosztuje tutaj 4 razy wiecej niz u ciebie

Wyprowadzić się z miasta Wojewódzkiego skoro cie na nie stać. Na produkcji jak się starasz i ogarniasz to nie zarabiasz najniższej krajowej
  • Odpowiedz
@mat0707: Ale przecież Duńczyk chce żeby tacy ludzie jak ty płacili niższe podatki kosztem bogatych. Ja nie kumam dlaczego ludzie popierają np. konfe czy KO, która chce aby bogatsi byli jeszcze bogatsi kosztem biednych. To jest przecież postawione na głowie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@BreathDeath

@mat0707: Ale przecież Duńczyk chce żeby tacy ludzie jak ty płacili niższe podatki kosztem bogatych. Ja nie kumam dlaczego ludzie popierają np. konfe czy KO, która chce aby bogatsi byli jeszcze bogatsi kosztem biednych. To jest przecież postawione na głowie.

Z tego co słyszę od zawsze duńczyk chce dotować budowanie socjalnych mieszkań oczywiście z budżetu państwa. Ja nie mam zamiaru być dalej obciążany nowymi podatkami żeby ktoś za
  • Odpowiedz