Aktywne Wpisy

Może i zdjęcie ujowe, ale facet ma ostatnio ciężkie dni - najpierw ból zęba a teraz ból pleców - więc mimo, że jeszcze poprzedni post przysięgałam sobie, że już więcej gołąbków robić nie będę to właśnie spędziłam ponad dwie godziny w kuchni, żeby polepszyć mu troszkę humor.
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
źródło: temp_file6492368896172123589
Pobierz
źródło: Obraz 17.04.2022, godz. 12.30
Pobierz

Mieszkanie kupione w 2022r
#nieruchomosci #razem #konfederacja #mieszkanie #kredythipoteczny #bekazlewactwa #polityka
Edit : myślę że w ciągu 5 lat podbuduje dom, a mieszkanie sprzedam.
źródło: temp_file2710141058596763604
PobierzNajgorsze warunki do dorobienia się? Tzn żywili cię rodzice i za lokum nie płaciłeś?
@mat0707: zapomniałeś powiedzieć o tych dwóch milionach co od ojca dostałeś
Tak, po technikum mieszkałem 4 lata z rodzicami. To była ich pomoc. Większość osób ma taką możliwość
Mama nie pracuje, tata hydraulik na zwykłej umowie o pracę, pracuje w firmie poniżej 10 osób. Więcej nie muszę tłumaczyć
To czemu pie3dolisz o najgorszych warunkach do dorobienia się?
Nie nie każdy ma taką pomoc Oski
Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Masz też możliwość robienia nadgodzin Jako osoba mieszkająca z rodzicami masz dużo wolnego czasu pracując nawet po 10h dziennie
@mat0707: To jest akurat bardzo proste, mieszkasz z rodzicami dokładasz się im do rachunków i w tym czasie sobie odkładasz przez 4 lata to co byś przewalił na wynajem. Przez 4 lata 12 miesięcy to wychodzi naprawdę dobra suma jak na polskie realia. Problem jest taki, że w Polsce ludzie nie myślą bo
No praca na produkcji to chyba najgorszy sort pracy. Według wykopu nie ma możliwości dorobić się na produkcji czegokolwiek
Mniejsza o to gdzie.
Odkładanie całej wypłaty to luksus
Mieszkania socjalne nie są dla leniwych, tylko dla ludzi w kryzysie życiowym, dla osób z niepełnosprawnościami, dla sierot z domów dziecka. Łatwo jest oceniać, jak się miało szczęście, czas na edukację, rodziców u których można było odkładać na wkład własny.
Po to płacisz podatki na budownictwo socjalne, po co płacisz na onkologię, mimo że nie masz raka, i na straż pożarną, mimo że nic ci się nie pali. To się
@mat0707: nie dodałeś że to mieszkanie też u ciebie na wsi (za 5k z metra) gdzie normalną pracę mają tylko szczęściarze tacy jak ty
Tak to prawda że rodzina u której można mieszkać to już duża pomoc. Większość tą rodzinę ma. Tylko problem jest gdzie indziej. Młodzi najlepszy czas potrafią zmarnować
Wyprowadzić się z miasta Wojewódzkiego skoro cie na nie stać. Na produkcji jak się starasz i ogarniasz to nie zarabiasz najniższej krajowej
Z tego co słyszę od zawsze duńczyk chce dotować budowanie socjalnych mieszkań oczywiście z budżetu państwa. Ja nie mam zamiaru być dalej obciążany nowymi podatkami żeby ktoś za