Wpis z mikrobloga

Duńczyk kompromituje się w Krynicy. Dlaczego ja który od zera, bez pomocy w wieku 24 lat kupił mieszkanie w nowym budownictwie pracując na produkcji na wsi, czyli warunki chyba najgorsze co do dorobienia się, ma teraz sponsorować budownictwo socjalne bo komuś się nie chce robić?

Mieszkanie kupione w 2022r

#nieruchomosci #razem #konfederacja #mieszkanie #kredythipoteczny #bekazlewactwa #polityka

Edit : myślę że w ciągu 5 lat podbuduje dom, a mieszkanie sprzedam.
mat0707 - Duńczyk kompromituje się w Krynicy. Dlaczego ja który od zera, bez pomocy w...

źródło: temp_file2710141058596763604

Pobierz
  • 183
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Kryspin013

@mat0707: no i jako ten ogarnięty pracownik ile miałeś netto i ile z tego odkładałeś miesięcznie?

W każdym roku miałem inną stawke godzinową

Odkładałem 70-80% zarobionej kasy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kryspin013

@mat0707: No i dlatego nie chcesz się pochwalić ile nawet w ostatnim roku miałeś?

W zeszłym roku pracowałem na akord było to 8-9k netto

Teraz bez akordu za 180h jest to około 7.5k netto
  • Odpowiedz
@Kryspin013

ta, "każdy jest panem własnego losu", wystarczy tylko mieć kapitał od starych xD

Gadanie typowego przegrywa. Tobie zostało już tylko płakanie na wykopie chyba i głosowanie na lewicę. Pisałem że jedyna pomocą od rodziców to było mieszkanie przez 4 lata i niech po szkole

@mat0707: ta "jedyną pomocą" bo pewnie obiadki i wszystko też sobie sam ogarniałeś, szczególnie jak piszesz, że stara niepracująca xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kryspin013

@mat0707: ta "jedyną pomocą" bo pewnie obiadki i wszystko też sobie sam ogarniałeś, szczególnie jak piszesz, że stara niepracująca xD

Zazdrościsz normalnych, dobrych rodziców czy jak?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mifosto

@mat0707: nikt nie chce tyle zarabiac ale wiekszosc mlodych ludzi tylko takie cos ma mozliwosc. A jak masz wszystkich znajomych/rodzine w jednym regionie polski to sie nie wyprowadzisz na drugi koniec bo tansze mieszkania..

Rozumiem. Wyjazd za granicę też można ogarnąć. Brat 5 lat w Angli 5 tyg w pracy 1 tydzień w Polsce. Dom postawiony w wieku 25 lat
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kryspin013 praca na produkcji na wsi to przecież według wykopu najgorsze warunki i jedynie co się można dorobić to garba. Tu jest wieczne narzekanie na wszystko xd

Gdybym się nie starał i nie robił nadgodzin te zarobki były mniejsze o 50% przypominam
  • Odpowiedz
@mat0707:

możliwość robienia nadgodzin

dużo wolnego czasu pracując nawet po 10h dziennie

Młodzi najlepszy czas potrafią zmarnować

Na produkcji jak się starasz i ogarniasz to nie zarabiasz
  • Odpowiedz
@Kryspin013 praca na produkcji na wsi to przecież według wykopu najgorsze warunki i jedynie co się można dorobić to garba. Tu jest wieczne narzekanie na wszystko xd

Gdybym się nie starał i nie robił nadgodzin te zarobki były mniejsze o 50% przypominam

@mat0707: Dobra dobra, teraz nie rób fkołków bo robisz z
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@KarnetNaGlony mam tak życie poukładane że mam sporo wolnego czasu. O 13:25 codziennie jestem już po obiedzie i do 21 mam czas wolny. Super żyje mi się w tym niewolnictwie.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Przecież to jest jakiś troll + fanboy konfederacji. Chłopu się wydaje, że świat jest czarno-biały i jak nie masz 15k na łapę to idziesz do kołchozu na wsi i kupujesz mieszkanie w mieście 20k ludzi. Ciekawe jak utrzymasz infrastrukturę miasta bez tych ludzi w g---o robotach.

Ten post to 1:1 to, co kiedyś latało jako pasta, o budowaniu domu za 100k-200k, bo przecież działkę każdy ma od starych a
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kryspin013

>@Kryspin013 praca na produkcji na wsi to przecież według wykopu najgorsze warunki i jedynie co się można dorobić to garba. Tu jest wieczne narzekanie na wszystko xd

>

>Gdybym się nie starał i nie robił nadgodzin te zarobki były mniejsze o 50% przypominam
  • Odpowiedz
To się nazywa zdrowe społeczeństwo.

@duzy_krotki: nie, zdrowe społeczeństwo daje możliwość zarobienia samemu.
Praktyka Berlina i Wiednia pokazuje że mieszkania socjalne nie zapewniają miejsca do życia dla najbiedniejszych tylko że urzędnicy załatwiają sobie te mieszkania bo mogą. W efekcie społeczeństwa utrzymują kastę urzędasów żyjących w najlepszych miejscach stolicy za podatki płacone przez biedniejszych ludzi z całej reszty kraju. Tak to wygląda i tak to będzie wyglądało u nas. Tworzenie kolejnej
  • Odpowiedz