Aktywne Wpisy

yourgrandma +22
źródło: d97053e6ff42ef05b9b77c9d85e8a7c545e68d688b2cef26aebed7d82718e3a5
PobierzZagłosuj na lepszy utwór:
- Gurenge (Demon Slayer) 32.6% (78)
- Hadaka no Yuusha (Ousama Ranking) 8.4% (20)
- Król Szamanów (wersja polska) 44.4% (106)
- Mukanjyo (Vinland Saga) 14.6% (35)

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 43.0% (40)
- Nie 44.1% (41)
- Nie wiem 12.9% (12)

nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
źródło: 1000021065
PobierzPrzestań być naiwny. Ogromna część majątku Polaków to spadki
@piteross: ostra odklejka XD
@fajnybananek: dokładnie tak, ale co te 10-20 lat masz różne inne koszty, bo to nie tylko dach. Lecz w spółdzielniach jest to samo, to nie są pieniądze, które ktoś sobie bierze za nic, to wszystko jest rozliczane i cały czas masz wgląd w to, jakie były koszty, wszystko możesz podważyć, na
@bartolini1982: Technicznie jest to wewnątrz budynku, ale są to rzeczy, które w bloku masz robione w ramach wspólnoty, a w domu robisz to sam. Pisząc, że nie mówię o remontach wewnątrz, miałem na myśli te, które w bloku robisz sam, jak odświeżenie ścian, wymianę mebli itd.
A czas jest warty każdych pieniędzy.
1. prąd 6200
2. wywóz szamba 3840 zł
3. woda 1000
4. odbiór śmieci
@bartolini1982: tak, jeśli faktycznie wymieniali instalację w budynku i kazali Ci pokryć koszty wymiany części wspólnych, które przechodzą przez Twoje mieszkanie, to zdecydowanie Cię oszukali. Wszelkie awarie części wspólnych powinny iść z funduszu. Dlatego też w przypadku domu wyraźnie napisałem, że tylko te biorę pod uwagę, czyli piec,
ZARABIAJA 6K NA PAPIERZE
mam nadzieje ze pomoglem.