Wpis z mikrobloga

wezcie mi wytlumaczcie jak ludzi stac na budowe takiej chaty a zarabiaja 6k i pracuja bez weekendow? (_ )

nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
jmuhha - wezcie mi wytlumaczcie jak ludzi stac na budowe takiej chaty a zarabiaja 6k ...

źródło: 1000021065

Pobierz
  • 286
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@manikcs: czy każdy ma takiego w rodzinie to ja nie wiem, czy to będzie trwało 5 lat to też nie wiem. Albo gdzie ten "każdy" mieszka też nie wiem. Ale wybudowało się w życiu 2 domki, 3 bloki, 6 biurowców, galerie handlową, szkołę i hotel, więc stronę techniczną (ale nie socjalną) ogarniam...
  • Odpowiedz
Zakup mieszkania 4-pokojowego dla rodziny 2+2 w dużym mieście to wydatek min 800k w stanie deweloperskim aktualnie. Wyremontowanie tego 'pod klucz' w miarę sensownym standardzie to kolejne ~ 200-300k.

@Filip3k91: Właśnie sprzedaje 4 pokojowe mieszkanie 60m w mniejszym mieście(100k) za 400 tysięcy. Remont to myśle 50k maks. Serio czasami mi się wydaje że niby ci sami ludzie w tym samym kraju, a jakby dwa światy. Czy wy te liczby z
  • Odpowiedz
@corsa900: ludzie na wykopie to totalne poeby niekiedy, a ten wlasnie co wystrzelil z ta tezą to jakis totalny przyglup z pierwszej ligii. Dom tanszy niz mieszkanie w utrzymaniu xd walaszek nie powstydzil by sie takich bzdur, nawet nie chce mi sie odpowiadac na te bzdury poniektorych gląbów tutaj, bo to nie ma sensu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Reanef jest coś takiego w czynszu administracji jak fundusz remontowy, ciołku. Moja spółdzielnia ostatnio przeznaczyła kasę z funduszu na położenie paneli fotowoltaicznych na dachu
  • Odpowiedz