Wpis z mikrobloga

wezcie mi wytlumaczcie jak ludzi stac na budowe takiej chaty a zarabiaja 6k i pracuja bez weekendow? (_ )

nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
jmuhha - wezcie mi wytlumaczcie jak ludzi stac na budowe takiej chaty a zarabiaja 6k ...

źródło: 1000021065

Pobierz
  • 309
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niepokonany_kotecek sorry ale rozbawiło mnie wasze malowanie 4 miesiące. Ja robiłem w domu ogrzewanie podłogowe, wentylację mechaniczną, ocieplenie dachu, elektrykę w większości, część regipsow na poddaszu - ok 70% (z teściem) , z żoną malowaliśmy w środku dom. Parter sama żona pomalowała dwie warstwy plus grunt. Na piętrze trochę więcej ja malowałem niż ona. Malowanie to była formalność szczerze. Tylko że zależy kto jakie na tempo pracy i ile siedzi na
  • Odpowiedz
@bruhh same oplaty nowego domu sa faktycznie niskie. Ale ja z tych biednych i nie robie z domu inwestycji.
Nie licze oprysku na chwasty za 60zl czy piasku za 25zl albo nawozu do trawy za 200zl, zawsze cos sie kupi czy wyda na cos takiego ale to nie jest 300 na miecha.
  • Odpowiedz
@kopilop z ogrodzeniem,brama,trawka,domek gosp, tarasik wszystko bez szalu jesli chodzi o wielkosc i bedzie 800plus.

Trzeba przyznac ze ludzie biorą 100% kredyty bez wkladu i dalej sie ciszą bo nie dochodzi im fundusz remontowy jak na nowych blokach.
  • Odpowiedz
  • 0
@niepokonany_kotecek ale tez trzeba miec zawziecie do tego, znajomy pierwszy najmniej wazny i najmniejszy pokoj tynkowal 2 dni zeby sie nauczyc a na sam koniec potrafil w jedno popoludnie pol salonu zrobic. Umiał duzo rzeczy zrobic sam ale tez duzo czerpal z YT. Oczywiscie wiadomo ze pomagal mu troche tata, brat, nawet mi sie udalo czasem byc i cos pomoc
  • Odpowiedz
@ArchaAniol Tak. Pojedyncze działki na totalnym wypizdowie gdzie nagle okazuje że nie można się wybudować (chociaż sprzedający albonha tfuu posredbik mówi inaczej), a media są w drodze. W drodze 6km dalej.

To nie jest działka tylko pomyłka. Oby jak najszybciej weszło prawo że nie można tam się budować.

Czyli reasumując, działki za 50k nie istniejąa.
  • Odpowiedz
@MamCieNaHita: Popełniasz błędne założenie, więc i wnioski są błędne. Nie interesuje mnie czy fachman po wycenie czegoś na X złotych będzie to robił 4h czy 12h. Przecież to nie ma żadnego znaczenie w kontekście obliczeń :) Dodatkowo laik bez doświadczenia w budowlance na pewno przynajmniej jedną na kilka prac spierpniczy i będzie musiał poprawiać, albo się będzie długie godziny doktoryzował przed YT z danego tematu, co jeszcze bardziej zaburza opłacalność.
  • Odpowiedz