Aktywne Wpisy
pieknylowca +79
Kolejna niedziela niehandlowa pomimo zapewnień tuska że będą handlowe. Zobaczymy co tam sądzą na ten temat polacy - XDDdDDdd, polakom to pasuje tak jak jest bo "niedziela dzin swinty" XD. #polska
XDDDD, argument targi bazary otwarte - na pewno, w mojej okolicy nie ma ani jednego otwartego xD,m
XDDDD, argument targi bazary otwarte - na pewno, w mojej okolicy nie ma ani jednego otwartego xD,m
źródło: 1000008799
Pobierz
Jakiś Oskarek nagrał tiktoka, że Julki się wyskakały na bolcach w halloween i teraz im jeszcze sylwester został. Skomentowałem to że one skaczą co tydzień na bolcach i nie potrzebują do tego żadnej specjalnej okazji. Tak jedna to zabolało że aż pofatygowała się pisać do mnie na pw XD
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #blackpill #redpill
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #blackpill #redpill
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#pracait #programowanie #praca #korposwiat #programista15k
To, że prezes czy poseł dojedża 200km czy robotnik z Radomia do Wawy to było już dawno przed pracą zdalną.
To, że ktoś wybudował dom i codziennie dojeżdża ponad 100 km, bo mu zabrali zdalną to bzdura. Jak ktoś pracuje we Wro, a mieszka w Wawie, to zazwyczaj ma mieszkanie we Wro.
@cyk21: co
@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: Gorzej, ci co mówią "home office" to są najwyżej na pracy zdalnej dla polskiego janusza, bardziej ogarnięci ogarnęli sobie jakąś "remote work" i tutaj to rzadko chcą aby byli w biurze, a jak już to przelot jest na koszt pracodawcy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@xetrov: dosłownie g---o prawda. Życia na UoP nie znasz w IT. Fakty wyglądają tak, że w ogarniętej firmie IT
@kt13: przecież tak jest xD
Ty zapewne jesteś już straconym przypadkiem, ale gdyby ktoś chciał się dowiedzieć:
- dość dobrze prawidłowe przeliczenie jest opisane tu: https://tech-legal.pl/blog_techprawnika/umowa-b2b-przejscie-z-etatu-wynagrodzenie/
- dość dobre kalkulatory są tu: https://ladnepodatki.pl/
@xetrov: jak jesteś pracodawcą to może faktycznie może cie interesować koszt pracodawcy. Tylko że pracownik ma podane zarobki brutto (UoP) albo netto+vat (b2b) i takie porównuje między sobą. Sam napisałeś że opłaca się przechodzić na B2B:
@cyk21: Ja znam ludzi co jeździli tak codziennie, ale mniej, bo 70 kilometrów.
@Quzin: jak jesteś pracobiorcą to interesuje Cię ile kosztujesz pracodawcę.
@1001001: Nic dziwnego przy cenach najmu w Warszawie. Znam osoby, ktore wrocily w rodzinne strony z tego powodu, a maja mozliwosc pracy zdalnej czy na miejscu znalezli cos niewiele gorzej platnego niz przecietna robota dla normika w Warszawie.
@xetrov: no tak właśnie zrobiłem i cie podsumowałem BEZAPELACYJNIE
źródło: image
Pobierz@Quzin: dokładnie od tego momentu cała reszta Twojego wywodu jest błędna. Ty już jesteś stracony, pisałem o tym wyżej, ale może to czytać ktoś, kto umie policzyć takie rzeczy i przydadzą mu się te narzędzia.
@xetrov: o patrz, jak zostałeś ZAORANY faktycznymi wyliczeniami to się wycofałeś.