Wpis z mikrobloga

@elo_kebab: A znasz kogoś kto jak jeździ? Czy urojenia wykopowe?

@cyk21: ja znałem jedną taką osobę przed pandemią, która najpierw dymała pociągiem, a potem kupiła jakiegoś gruchota by nim jeździć codziennie xd
  • Odpowiedz
@Wydrwij_Wykpij: "Znałem typka, który w trakcie urlopu wziął służbowego laptoka na zagraniczne wakacje, tylko po to, żeby sobie podzwonić za darmo. Wyleciał z hukiem."

Ja mam już 5ty zdalny kontrakt i zawsze praca z dowolnego miejsca na świecie. Wśród znajomych podobnie. Twój kumpel to jakiś jednostkowy przypadek.
  • Odpowiedz
praca zdalna rozwijała się powoli ale stabilnie, dopóki anetki i areczki nie dostali możliwości wypełniania tabelek z domu.
Hulajki elektryczne też miały się dobrze dopóki nie pojawiły się hulajki na minuty i gamonie zaczęły używać. Musi polać się krew aby z chaosu wyłonił się porządek - niestety...
  • Odpowiedz
Jeśli jesteś zatrudniony w Polsce, to zgodnie z prawem polskim masz obowiązek wykonywania pracy na terenie Polski.

@Wydrwij_Wykpij: to chyba tylko jak odbijasz kartę na zakładzie w ramach UoP.

ja jestem tylko #programista10k ( ͡º ͜ʖ͡º)

a ja wolę UoP. Już to nie raz kalkulowałem, wychodzi podobnie, i jednak masz
  • Odpowiedz
@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: praca zdalna nadal jest i ma się dobrze. Trzeba tylko być dobrym. Zmuszanie do biura to pretekst firm którym się nie wiedzie, to jest zamiast wypowiedzeń, firmy liczą że ludzie sami odejda. U mnie same oferty remote, branża pomp ciepła.
  • Odpowiedz
@1001001: ja przez 9 lat jeździłem z Pragi-Północ na Włochy, na sam, koniec Al. Krakowskiej. Dojazd dwoma tramwajami. Od wyjścia z domu do wejścia do roboty 1h. A to w obrębie tego samego miasta....

A co do meritum - praca zdalna ma się cały czas dobrze, szczególnie w IT. A samo IT to nie tylko programiści, jak to się na wykopie wszystkim wydaje.
  • Odpowiedz
  • 0
@cyk21 Są takie osoby. Wiceprezes w mojej firmie przez lata jeździł z Płocka do Warszawy i powrót. Potrafił w 2 lata trzasnąć pod 200k km, bo jeszcze latał gdzieś na Europę czasami.
  • Odpowiedz
  • 4
@Zimm3man

KrolSandaczPierwszyRozrzutny: przecież już teraz masz dewów z takiej Warszawy/Wroclawia co dymają do Krakowa (i Vice versa) 2 razy w tygodniu pociągami xd.

Co devi są teraz z Tobą w pokoju?
  • Odpowiedz
@janikomuniewierzeacozdopieroniemcom: Dokładnie. Ogólnie praktycznie od 60 lat paradygmaty programowania się nie zmieniły wystarczy tylko (aż tylko) je dobrze poznać i potem wykorzystywać. Niestety (lub stety dla ogarów), że większość to wyrobnicy i mistrzowie jednego języka / frameworka, którzy nawet z AI nie są w stanie podnieść swojej kwalifikacji, bo nawet z AI trzeba wiedzieć oco pytać XD Dlatego dokładnie - Miernoty do biura i dziękować, że ktoś was chce tam
  • Odpowiedz
@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: no ja mam tak i jak na razie ho 100% i nie zapowiada się żeby ściągali do biura. Jak podpytywałem sam o pracę w biurze żeby się trochę odchamić to nie bardzo bo musieliby mi szykować stanowisko a nie bardzo jest miejsce itd ;)
  • Odpowiedz