Wpis z mikrobloga

Kolejna niedziela niehandlowa pomimo zapewnień tuska że będą handlowe. Zobaczymy co tam sądzą na ten temat polacy - XDDdDDdd, polakom to pasuje tak jak jest bo "niedziela dzin swinty" XD. #polska

XDDDD, argument targi bazary otwarte - na pewno, w mojej okolicy nie ma ani jednego otwartego xD,m
pieknylowca - Kolejna niedziela niehandlowa pomimo zapewnień tuska że będą handlowe. ...

źródło: 1000008799

Pobierz
  • 129
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 46
Jan Światło z rigczem - jak nie umiesz ogarnąć zakupów od poniedziałku do soboty, to jest z tobą coś nie tak

@ogurkiszony75: a może lubię w niedzielę rano zjeść sobie świeża, chrupiąca bułeczkę a nie zakalca z poprzedniego dnia? A zapomniałem, można zamrozić pieczywo, można się przyzwyczaić
Równie dobrze to można rozciągnąć na Szpitale - jeśli nie możesz ogarnąć sobie lekarza od poniedziałku do soboty to coś jest z tobą
  • Odpowiedz
@ogurkiszony75: typie ale ty odróżniasz ZAKAZ handlu w niedzielę od MOŻLIWOŚCI handlu w niedzielę?

Nikt nie będzie stał z batem i zmuszał ludzi do otwierania sklepów w ten dzień. Chodzi i to żeby dac ludziom swobodę do samodzielnego decydowania o tym a nie wprowadzać odgorny kompletny ZAKAZ jak w jakimś kalifacie
  • Odpowiedz
@Catmmando odróżniam i dalej nie kumam, czemu ludzie się tak sadzą i toczą pianę. Masz masę opcji, pootwierane sklepy od 6 do 22 przez 6 dni w tygodniu, ale ludziom i to nie wystarczy. Naprawdę trzeba być jakimś specjalnym, żeby nie potrafić wygospodarować czasu na tego typu obowiązki, nie ma o czym dyskutować. Daj ludziom żyć
  • Odpowiedz
@ogurkiszony75: ktoś kto w handlu w niedziele i soboty nie pracował nie jest tego w stanie zrozumieć szczególnie boli praca w weekendy latem jak znajomi siedzą nad woda czy jadą w "świat" a ty musisz siedzieć w robocie, bo jakieś karyny i janusze muszą przyjść na spacer do sklepu, bo nie potrafią iść gdzie indziej.
  • Odpowiedz
  • 311
uwielbiam to jak polaczki nadal żyją w przeświadczeniu że praca w sklepie to jak niewolnictwo, 16h dziennie bez żadnej przerwy, w pampersach, a nad kasjerka stoi prywaciarz z biczem i tylko strzela z niego i krzyczy "kasuj szybciej", a biedna pani kasjerka aż się trzęsie ze strachu. XD, w sklepach to mają lepsze przywileje i lepiej respektowane prawo pracy, normy dziwgania, BHP niż u mnie w robocie
  • Odpowiedz
@MistrzKowalski ale to nie mój problem, tylko twoje zyciowe wybory do tego doprowadziły, gdzie pracujesz. Jak rozumiem, ludzie na kasach w sklepach to nadzwyczajna kasta: na stacjach benzynowych, w kinach czy restauracjach to już inni ludzie i w niedziele mają pracować? Zastąpią was kasy samoobsługowe, a nadzorować porządek będzie przez kamerkę jakiś Hindus i dopiero będzie płacz! Będziecie błagać o to, żeby w niedzielę był obowiązek obsadzania ludźmi XD
  • Odpowiedz
szczególnie boli praca w weekendy latem jak znajomi siedzą nad woda czy jadą w "świat" a ty musisz siedzieć w robocie

@MistrzKowalski: szkoda, że nad pracownikami muzeów, kin czy ZTMów już się tak nie rozczulasz.
  • Odpowiedz