Wpis z mikrobloga

Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.

Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki Łacińskiej. Koniec z sojowym latte i wegańskim burgerami. Koniec z owocowymi czwartkami i białymi kołnierzykami. Macie przesrane, a ci co nabrali kredytów na klatki 20 metrów mają teraz gorąco pod dupą. Zakłady pogrzebowe już zacierają rączki. To będą żniwa jakich dawno nie było.

Nawet mi was nie żal. Mam nadzieję, że lekarze będą następni w kolejce. Pieprzone kasty mające zwykłego człowieka za nic.

#przemyslenia #pracbaza #krakow #korposwiat
  • 187
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JaX92: no fajnie fajnie ale gdzie w tym wszystkim psy? Ci ludzie na pewno mają jakiegos psa, zapomniałeś się p-------ć i o to, wpis nie kompletny
  • Odpowiedz
@JaX92 ja tych korposzczurow bym wrzucił na jakies samodzielne stanowiska i weryfikował postępny co tydzień, bo bycie czopkiem to żadna kariera.
  • Odpowiedz
@CultedelaRaison: W zasadzie prawdą mogą być obie perspektywy. Ja faktycznie znam takich "korpoludków" co myślą, że nogi Boga złapali, chociaż do coraz większej ilości ludzi jednak dociera, że korpo to taki tylko pozorny blichtr w stosunku do januszeksu. Inny rodzaj siermięgi i wyzysku.

Natomiast kto się bardziej zesrał teraz to nie ma watpliwości.
  • Odpowiedz
@JaX92: Przeklikiwacz faktur w SAPie z 5-10 letnim doświadczeniem w korpo z niemieckim i angielskim i tak znajdzie sobie szybciutko prace w jakimś innym biurze, a ty dalej będziesz j---ł jak czereśniak we flanelowej koszuli i na przerwie w pośpiechu jadł suchą bułe brudnymi łapami, bo janusz pogania żeby szybko wracać do maszyny, która hałasuje cały dzień xD.
Poza tym nie róbmy ze zwolnienia 3-4k osób w Krakowie jakiegoś armagedonu
  • Odpowiedz
@JaX92

W sumie to też się cieszę bo naprawdę miałem trochę ból tyłka że moja koleżanka za fakt bycia kobieta i skończenia byle jakich studiów zarabiała tyle samo jak nie więcej jak ja co studiowałem zaocznie i pracowałem u janusza by skończyć tu gdzie jestem teraz (i tak mam powyżej średniej o 20%)
  • Odpowiedz
@JaX92: Ale masz kompleksy xD.
Ja bym się tak nie cieszył, bo znaczace zwolnienia które dotykają dany region powodują, że:
- zmniejsza się dochód jakim ludzie swobodnie dysponują, czyli obrywają usługi i sklepy w okolicy, oczywiście jest to rozłożone w czasie
- pojawiają się zadłużenia, które mogą być problematyczne dla np. wynajmujących mieszkania, czy też współracujących firm
- takie firmy nie egzystują w próżni, zawsze mają całą masę różnych polskich dostawców i usługodawców, jak
  • Odpowiedz
@JaX92: Czyżby procesy, które przeprowadzała Anetka zostały zautomatyzowane? :DDD AI nadciąga i wykosi wszystkich w imię cięcia kosztów

@hetman-kozacki nie ma to nic wspólnego z AI. Powodem jest masowe wycofywanie kapitału z naszego rynku i generalnie osłabienie koniunktury + kurczenie się przeskalowanego w okresie pandemii IT.
  • Odpowiedz