Wpis z mikrobloga

Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.

Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki Łacińskiej. Koniec z sojowym latte i wegańskim burgerami. Koniec z owocowymi czwartkami i białymi kołnierzykami. Macie przesrane, a ci co nabrali kredytów na klatki 20 metrów mają teraz gorąco pod dupą. Zakłady pogrzebowe już zacierają rączki. To będą żniwa jakich dawno nie było.

Nawet mi was nie żal. Mam nadzieję, że lekarze będą następni w kolejce. Pieprzone kasty mające zwykłego człowieka za nic.

#przemyslenia #pracbaza #krakow #korposwiat
  • 187
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czyżby procesy, które przeprowadzała Anetka zostały zautomatyzowane?

@hetman-kozacki: Raczej cięcia finansowe bo od kilku lat są wysokie stopy procentowe na świecie i skończył się darmowy pieniądz.
  • Odpowiedz
@JaX92 Coś mi się wydaje że to nie korpo ludki zadzierały nosa tylko ty masz samoocenę na poziomie chodnika i dajesz upust swojej tłumionej złości wynikającej z kompleksów.
Pamiętaj też że jak im będzie gorzej to ucierpi całą ekonomia lokalna i Janusze dobrodzieje też zaczną zwalniać.
  • Odpowiedz
@JaX92: Gniew jest słuszny, ale skierowany w złą stronę, to samo ludzie którzy Cię atakują, skierowali słuszny gniew w Twoją stronę. A gniew trzeba skierować w stronę ludzi, którzy żerują na takich podziałach czyli: media, korporqcje, januszeksy, politycy
  • Odpowiedz
Podejrzewam, że ten post to akurat bait (za długie, zbyt spójnie napisane), ale na fb w sekcji komentarzy pod newsami o zwolnieniach widziałem całkiem sporo podobnych wypowiedzi.
Smuci mnie to jak dużo pogardy ludzie mają dla siebie i jak sobie źle życzą. Gdzie się nie obejrzysz tam jest jakaś oś podziału.
  • Odpowiedz
Tak czytam o tych masowych zwolnieniach w krakowskim korpo i w sumie się cieszę. Przez lata korpoludki zadzierały nosa i uważali się za lepszych, bo oni pracują w zagranicznej korporacji. SĄ KIMŚ! Mam nadzieję, że to nie chwilowe tąpnięcie, tylko wyrżnie korpoludki do ostatniego.

@JaX92: Typowy toksyk z wykopu xD Masz dokładnie taką samą mentalność jak ruskie które kradły kible i niszczyły domy na Ukrainie xD Pamiętam że wtedy któryś
  • Odpowiedz
@JaX92: Jesus.

Czyli nie o to chodzi byś miał lepiej od innych ale by inni mieli gorzej od CIebie xD?

To nie lepiej by te korposzczurki piły sojowe latte i jadły wegąńskie burgery a Ty miałbyś jeszcze lepiej ;P?
Na tym polega rozwój
  • Odpowiedz
@JaX92: mnie zwolnienia nie dotyczą ale pięknie się czyta zesrańsko mentalnego biedaka będąc w domowym zaciszu na home office ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Teraz poczujecie czym jest praca i szybko nauczycie się pokory, jak zaczniecie walczyć o minimalna u Pana Janusza Dobrodzieja na trzy zmiany konkurując z nacjami wschodu i Ameryki Łacińskiej.

@JaX92 Myślę, że w takiej sytuacji nikt nie będzie się płaszczyć się przed januszem wyzyskiwaczem za minimalną, tylko od razu wyjedzie za granicę
  • Odpowiedz
  • 14
@JaX92 przeziez to korpo. Tam się zwalnia żeby się tabelki w exelu zgadzały a za miesiąc się znowu zatrudnia z tego samego powodu xD
  • Odpowiedz