Aktywne Wpisy

MonazoPL +146
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1060
Pobierz
wqeqwfsafasdfasd +80
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Koleś był choćby w Iraku, podróżował po Afganistanie. I dla was to było okej. Było okej że rozmawiał z talibami, było okej że nie pytał lokalsów po jakiej stronie opowiadali się podczas konfliktów, było okej że nie pytał się taksówkarza o to czy popiera talibów, było okej kiedy pokazywał piękne miejsca w Afganistanie, było też okej kiedy pokazywał gościnność Afgańczyków i nieco mniejszą gościnność Irakijczyków. Youtuber zwyczajnie też zarabia na tym, że oglądają go ludzie ciekawi tego, jak żyje się w krajach tego typu.
Jak To Daleko ostatnie miesiące spędził w Afryce. A teraz jest po prostu w kolejnym, kontrowersyjnym kraju, czyli na Białorusi. Dla ludzi którzy znają jego twórczość nie jest to jakimkolwiek zaskoczeniem. Ale części wykopków się to nie spodobało, bo:
-PODOBA MU SIĘ ŻE W MIEŚCIE JEST CZYSTO
-ONI MU MUSIELI ZAPŁACIĆ ZA TO ŻE PRZYJECHAŁ
-DLACZEGO NIE OPOWIEDZIAŁ O SZCZEGÓŁACH KONTROLI GRANICZNEJ
-POJECHAŁ DO WROGA POLSKI
-JAK MÓGŁ KIEROWCY POZWOLIĆ POWIEDZIEĆ COŚ O UKRAIŃCACH
-DLACZEGO NIE POWIEDZIAŁ CO SĄDZI O WOJNIE
itd., itp.
Wiecie co wam powiem; tak, miasta na Białorusi są pozbawione śmieci na ulicach, a gdybym ledwo co wrócił z syfiastej Afryki to szczególnie miałbym takie odczucie. I tak, kiedy sam jestem w krajach gdzie istnieją czy istniały niedawno jakieś spory, to nie zaczynam dyskusji o polityce.
Weźcie sobie sprawdźcie jaka jest encyklopedyczna definicja podróżnika, pooglądajcie sobie jego filmy z innych państw. Bo na razie to wygląda tak, że gdyby pojechał do Lwowa, to byłoby git, mimo że to kraj ogarnięty wojną. Ale pojechał do Brześcia to wariujecie i go oskarżacie o bardzo niefajne sprawy.
#podroze #bialorus
źródło: Obrazek
PobierzNie zapraszasz Trynkiewicza na debate sejmową o prawach dzieci. I nie jedziesz do zbrodniarza opowiadać jak w jego kraju jest fajos-gajos na ulicach.
@obszarnik: a co to zmienia?
Włodzimierz Ilicz Lenin nazwał tych ludzi na zachodzie, którzy chwalą jego kraj za darmo "pożytecznymi idiotami" (поле́зный идиот) i cenił ich jeszcze niżej niż tych opłaconych.
Z resztą chyba już tak było z którymś
Tyle razy na kanale mówił, że nie usprawiedliwia reżimu i chce pokazać kraj bez polityki to i tak taki piwniczak jak ty musi się zesrać.
Moderacja powinna wrzucić cie na #czarnolisto dla nowych użytkowników bo tego twojego p---------a nie da sie czytać.
Ja chciałem pozwiedzać Białoruś, zobaczyć te zabytki itp. ale już odkad bym przekroczył granice to byś mnie zaczął