Aktywne Wpisy

MonazoPL +54

Bipolar- +39
Znalezienie laski, która nie ma psa albo kota, i nie planuje mieć psa ani kota w przyszłości jest obecnie praktycznie niemożliwe
#tinder #zwiazki #rozowepaski #psiarze #logikarozowychpaskow
#tinder #zwiazki #rozowepaski #psiarze #logikarozowychpaskow

Uważam, że dzisiaj branie ślubu z perspektywy faceta w wielu przypadkach nie ma sensu. Różowa zaczyna mnie cisnąć o ślub, ja jestem przed 40 i już po 2 związkach - w żadnym nie było ślubu i mi było dobrze. Oba zakończyłem ja - w jednym partnerka wylądowała w ZK a w drugim wpływ koleżanek i SM spowodował znaczące rozminięcie się poglądów.
Ja na ślub się zgodzić nie chcę bo kiedyś sprawa była jasna - kobieta nie była męska, dbała o dom i zdanie męża się liczyło. Dzisiaj nasłuchały się mądrości o byciu wolną i niezależną, robieniu kariery i innych motywacyjnych pierdach i przy pierwszej lepszej kłótni ucieknie jak szczur na noc do koleżanki. Weź z taką ślub i niech robi cyrki - to po co go brać skoro bez ślubu jest to samo. Ślub nie daje żadnej gwarancji facetowi że jego wybranka będzie stabilna emocjonalnie, będzie się liczyć z jego zdaniem i nie będzie wyskakiwać z jakąś "wolnością".
Jakoś patrząc na małżeństwa na osiedlu to w większości przypadków gdyby nie zaradni mężowie to kobieta by zapieprzała do pracy z buta zamiast współczesnym samochodem a w mieszkaniu dalej byłby PRL a nie drogie, designerskie inspiracje rodem z Pinteresta. Na palcach jednej ręki idzie policzyć zaradne kobiety które wyskoczyły ponad poziom minimalnej krajowej.
#zwiazki #tinder #malzenstwo #slub
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
spoko, nie ma takiego obowiązku
@centerario: nieironicznie uwazam, ze glownie w takich przypadkach warto rozwazac zwiazek z perspektywy mezczyzny
Najpierw się docieramy - jak to jest razem mieszkać, przeżywać życie, przezywać troski i radości. A jak nam się podoba to deklarujemy się, że tak już zostanie.
Mam wrażenie, że wiele osób po łebkach robi te negocjacje, bierze ślub i jest zaskoczona, że rzeczy się nie zmieniają.
@Kitty88: jaki sens masz na myśli? Podatkowy?
@git_commit: to ma jedną dziurę. Kobiety są jak koty, zmieniają zdanie. Ja raczej nie zaryzykuję ze ślubem dopóki prawo się nie zmieni.
To, ze slub dzis praktycznie nie ma zalet dla mezczyzn to raczej wiadomo
@mirko_anonim: w
A czemu warto wziąć ślub. Zobacz bez ślubu nie miałeś fundamentu (brak kościelnego ślubu) dlatego to nie wyszło. Poczytaj w biblii o budowaniu na piasku.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
Piszesz to z takim przekonaniem jak by kobiety w ogóle chciały za nas wychodzić zamąż. Zamąż to one chcą wyjść za 2% najprzystojniejszych, najbogatszych i najzaradniejszych chadów.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
@mirko_anonim: ale co zrobiła? coś złego? bo raczej to się powinno wspierać i być lojalnym a nie, nie ma laski to koniec związku.
Co driga kobieta mowi ze chce mieć dzieci, ogarniać dom i dbać o ognisko domowe i to ich marzenie.
Żeby twoje zdanie się dla kogokolwiek liczyło (i to nie ważne jakiej jesteś płci) to najpierw musisz wykazać, że podejmujesz dobre życiowe decyzje i „ogarniasz”. Bycie liderem w związku i poza