Aktywne Wpisy

KrnabrnyDzik +48
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

vieniasn +17
czy zdarzyło się wam kiedyś że siedzieliście na ławce i losowy człowiek się dosiadł i zaproponował a-----l albo gdzieś stali jaracze i zaproponowali normalnie dołączenie się?

Tymczasem osiedlowe karyny właścicielki salonów beauty, grażynki i janusze właściciele bud z kebabem dostawali dofinansowania pół miliona na ekpresy do kawy, siedzieli cichutko, nikomu o tym nie rozpowiadali, sąsiadowi mówili że ledwo wiążą koniec z końcem, że płacą ZUSy, a w garażu stoi najnowsze BMW z salonu za pieniądze z KPO. Żadnych artykułów na wyborczej, żadnego chwalenia się na forach internetowych, grupach facebookowych jak wyciągneli 500k z budżety na wniosek o maszynkę do lodów. Taki janusz w przeciwieństwie do kodoklepaka wie że pieniądze lubią ciszę, sprzedają filiżankę kawy za 20 zł i stękają że mają koszta.
Trzymali solidarnie mordę na kłódkę i miliony na konta płynęły strumieniami, kupowali za to kawalerki na wynajem i jachty.
Debile programiści dostali 15k i rozpowiadali w około jakimi są milionerami. Biejatowa na debacie prezydenckiej mówiła o świetnie zarabiających informatykach których stać. Ależ te karynki kosmetyczki i janusze właścicieli bud z kebabem musieli mieć ubaw z kodoklepaków którzy byli dumni ze swoich 15k i uważali się za jakąś elitę, a tymczasem janusz bez szkoły dostawał 500k na lewy wniosek i kupował jacht za pieniądze z KPO.
W wyborczej artykuły o informatykach okradających skarbówkę którzy chcą wrzucać okulary i laptopa w koszta i okradają państwo z podatków bo pracuja na b2b. O procederze karyn kosmatyczek z banży beauty biorących miliony dotacji na lampę do tipsów cisza.
#programowanie #praca #kpo #programista15k #it #pracait #pieniadze #biznes
Odnoszę wrażenie, że programiści to często byli ludzie, którzy wyrwali się z biedy i po takim skoku jakości życia kompletnie im odwaliło i musieli zacząć się chełpić, jak to jest cudownie xd
@WscieklyIRozjuszonyManlet: Pewnie masz rację. Jak się wychodzi z głębokiej prowincji bez perspektyw, to faktycznie może się wydawać że te paręnaście tysięcy wypłaty to jest bogactwo. Człowiek żyje w tym przeświadczeniu, nie wiedząc że są ludzie obok, i to wcale
@WscieklyIRozjuszonyManlet: czasem jak czytam 4programmers to aż mnie to przeraża
cytat: "słuchaj chłoptasiu ja zarabiam 300zł/h, nie będzie jakaś miernota 100zł/h mówiła mi co ja mam robić, nic nie osiągnąłeś to siedź cicho"
normalnie słoma z butów wyłazi,
IT ma zasięg globalny, wiec to ze sobie powiesz komuś ile zarabiasz nie ma żadnego znaczenia.
Krecenie lodów z KPO to jakiś promil przedsiębiorców, a ty robisz z tego planktonu całą siatke ludzi z powiązaniami i zmową milczenia jakby byli Illuminatami.
@conamirko: są też tani lekarze z Indii, ale środowisko lekarskie całkiem sprawnie się przed nimi broni.
źródło: temp_file5822114065800046019
Pobierzczyli srodki sa przyznawane za to, ze ktos z faktur sie rozliczyl ze wydal tyle i tyle.
Oczywiscie, jak w kazdej dotacji, hajs moze byc p--------y dizeki kreatywnej ksiegowosci, ale nie jest tak, ze panstwo przelalo kazdemu po pol miliona
@p0melo: Anon, weź na coś dotację, cokolwiek, i potem walcz z rozliczaniem tego gówna.
@WscieklyIRozjuszonyManlet: odnosisz dobre wrażenie
@swiadomy_anakolut: już nie p-----l, nie