Aktywne Wpisy

Minieri +632
Co za akcja teraz - gość przyjechał, zatankował i kupił żetony na odkurzacz. Na kamerze widzę że już dawno skończył odkurzać ale kręci się z kobietą wokół tego odkurzacza. Podchodzi do mnie i mówi że chyba wciągnął sobie kluczyki od auta, pytam zdziwiony "jak?", odpowiada że zdjął końcówkę i odkurzał tą szeroką rurą, poprosił żebym otworzył i sprawdził. No to idę, otwieram i w międzyczasie słucham jak kobieta wyzywa go od pokrak,

MamDobreGeny +265
Jak wracam do rodzinnego to janusze ze starego kolchozu nie mowia mi czesc bo kiedyś osmielilem sie zwolnić. Zwolniłem się z zakładu a dla nich to jak zdrada albo kradziez. Zostawiłem ich i szefa z tym całym bałaganem i oni mieli więcej pracy.
Jak odchodziłem i poszedłem sie pożegnać to nawet główny #januszebiznesu uścisnął łapę i życzył powodzenia a niektórzy z produkcji z ktorymi pracowalem to mi nawet ręki nie
Jak odchodziłem i poszedłem sie pożegnać to nawet główny #januszebiznesu uścisnął łapę i życzył powodzenia a niektórzy z produkcji z ktorymi pracowalem to mi nawet ręki nie

A jeszcze do tego jacyś debile zrobili sobie z tego show i to nagrali, a kolejni debile rozpowszechniają to po całym internecie. Zmasakrowane zdjęcia zwłok niewinnie zamordowanej kobiety latają sobie po necie, tak jakby ona i jej rodzina jeszcze za mało ucierpieli. Ręce opadają :/
#warszawa #uw #polska #morderstwo
I to na początku, w momencie określenia wymiaru kary?
Założyć, że długość odsiadki w ogóle nie wpłynie na jego mentalność?
To dobrze, że skupiasz się na eliminacji zagrożenia, ale po drodze gdzieś to idzie w kierunku eliminacji człowieka.
Pamiętaj, że prawo tworzy się nie dla jednostki, ale dla ogółu.
Wprowadzając karę śmierci, może dochodzić do pomyłek, odbiera to możliwość
W polskim wymiarze sprawiedliwości nie ma nawet prostego dożywocia, bez furtek za 25, 30, 40 lat. Sąd zawsze musi tą furtkę zostawić i w większości przypadków jest to standardowe 25 lat. W tym może podniesie do 35
@katopa: biorąc pod uwagę, że USA ma znacznie większy odsetek populacji co sie przez pierdle przewinęła, a i częsciej im sie zdarza kogoś niewinnego wsadzić to mogę to skomentować
@gorzki99: Nie masz w dupie emocji, bo bys nie pisal takich bzdur, cale zaplecze kary smierci jest drozsze w utrzymaniu niz utrzymywanie go przy dozywociu, w stanach wiezien musialby siedziec 100 lat w wiezieniu zeby bardziej "oplacalo" sie go zabic.
Najlepsze że jak wczoraj wrzuciłem o tym posta to grono wykopków uznało ze to w 100% ok zachowanie bo "inni też nagrywali" i w ogóle to jestem płatkiem śniegu xd
Co jest chyba nawet bardziej społecznie przerażające.
Ofc moderacja wpis usunęła za mówienie brzydkich słów o służbach państwowych które traktują
@mazaken: i 22 latek siedzący w pierdlu wypłaci 200 000 zł. zadośćuczynienia? Jak? Kiedy? Skąd?
jak to z czego by spłacił? A znasz jego sytuacje majątkową? Chociażby odziedziczyłby mieszkanie po babce za
@mazaken: a jak nie? Za taką akcję może być wydziedziczony, co teraz?
@mazaken: a mają nagranie, gdzie dochodzi do przestępstwa, czy tylko tak powiedzieli, że zrobił?
@bregath A jak nie to nie. Na tym właśnie to polega, że mieliby jakąś większą szanse uzyskać odszkodowanie. Nie mam szklanej kuli i nie wiem co by było. Wiem za to, że wykopek nie powinien ich pozbawiać takiej możliwości.
Niestety.
@Karmatan33: Serio? Czemu tak? To ile kara śmierci kosztuje?