Wpis z mikrobloga

Ech, wszedłem na FB na profil ofiary tej okropnej zbrodni, a potem na profil jej męża i tam są zdjęcia z ich wakacji z Tunezji sprzed chyba kilkunastu tygodni. Z dwoma synami ok. 18-20 lat i córką 13 lat. Wszyscy uśmiechnięci, szczęśliwi. Wyglądali na fajną rodzinę. Nawet nie chcę sobie wyobrażać, co teraz przeżywa rodzina, a zwłaszcza ta najmłodsza córka ( ͡° ʖ̯ ͡°) To będzie dla nich trauma do końca życia :/ Jest mi po prostu cholernie przykro, że ta kobieta straciła życie w tak bestialski sposób, a jej rodzina przeżywa taki koszmar przez jakiegoś s-------a psychopatę... Oby gnił w pierdlu do końca życia!
A jeszcze do tego jacyś debile zrobili sobie z tego show i to nagrali, a kolejni debile rozpowszechniają to po całym internecie. Zmasakrowane zdjęcia zwłok niewinnie zamordowanej kobiety latają sobie po necie, tak jakby ona i jej rodzina jeszcze za mało ucierpieli. Ręce opadają :/

#warszawa #uw #polska #morderstwo
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oby gnił w pierdlu do końca życia!

@Davos87: Serio? Wikt i opierunek chcesz mu sponsorowac do konca zycia?

Ludzie co z wami jest nie tak? Czy mamy jakakolwiek watpliwosc ze to on zabil?
  • Odpowiedz
  • 458
@gorzki99 prawo nie zezwala. Jednym z warunków wejścia do Unii było zniesienie KŚ. Dożywotka jednak wg. Mnie jest spoko. Kara śmierci to chwola moment. Może kilkadziesiąt minut stresu. Tu umierasz całe życie patrząc w sufit, żebrząc o peta, pijąc minutkę jak ci ktoś odsypie. Pooglądaj wywiady z dożywotniakami. Każdy mówi zw wolałby sznur.
  • Odpowiedz
Każdy mówi zw wolałby sznur

@Anonim927: OK ale co mnei inteesuje co by wolal zwyrol? Mnie interesuje ile ja musze za zwyrola placic.
Zamiast placic za niego moja kasa moglaby isc na zlobki czy przedszkola.

We dupie mam emocje. Zabil? (i to jest bezsprzecznie udowodnione) to sznur czy krzeslo. Tyle. Kasa sie przyda na cos innego.
  • Odpowiedz
a powinno Cię interesować bo wykonywanie kary śmierci jest droższe niż płacenie za więzienia do dożywotki.

@Karmatan33: Tak se to tlumacz. Tak Ci wpoili i lyknales. No z tym nic nie zrobie.
  • Odpowiedz
@Karmatan33: A jakie sa te fakty?

Niech koles ma 20 lat - upierdziela komus glowe siekeira. Bezsprzecznie jest winny bo kamery i swiadkowie to widza.
Krzeslo za tydzien i po temacie. 50 lat dozywocia (zakladamy ze dozyje 70 lat). Co jest tansze?
  • Odpowiedz
@Davos87:
Dokładnie tak a do tego ludzie robią z tego sprzeczkę polityczną mimo, że nic związanego z polityką ona nie ma poza może stanem psychiatrii w Polsce.
Prawdziwe ofiary tej zbrodni są bezczeszczone i nie okazuje się im szacunku (udostępnianie nagrań) przez co nie ma nawet mowy aby rodzina tej pani mogła doznać spokoju.
Sprawa jest tak publiczna, że jeśli jej rodzina zupełnie nie odetnie się od świata to każdy o tym
  • Odpowiedz
  • 96
@gorzki99 ty sie nie pytaj a sprawdz procedury i koszta. Nie chce ci sie to zamknij dupe bo gowno o swiecie wiesz a na chlopski rozum myslisz. Tak samo odnoszac sie do twoich slow o tym ze ciebie nie interesuje to ze kara smierci to chwila, a w przypadku dozywotki to meczarnia dla sprawcy. Ty nie szukasz sprawiedliwosci a martwisz sie o hajs z podatkow. O wiele bardziej lepsza jest dozywotka
  • Odpowiedz
@Mdx91: Kogo obchodzi co on myśli? Kara śmierci wykonana dziś w nocy zaoszczędziłaby pieniądze podatników. A nawet nie bierzemy pod uwagę że ucieknie z więzienia/psychiatryka i znów kogoś zabije. Taniej i bezpieczniej jest wykonać wyrok. Mamy sprawce, są świadkowie i nagrania nawet nie trzeba sądu tylko od razu kat.

@Karmatan33

wykonywanie kary śmierci

Z bezsensownymi procedurami tak, ale te procedury nie są potrzebne w tym przypadku. Jest sprawca, są
  • Odpowiedz
@gorzki99: Z karą śmierci to jest tak ze trzymają takiego osobnika 30 lat w celi podwyższonego ryzyka to potem wychodzi że kara śmierci jest droższa niż dożywocie. Gdyby jutro wykonali wyrok to państwo zaoszczędziłoby miliony złotych polskich podatników. Można byłoby za to wybudować coś dla społeczeństwa a tak będziemy hodować chwast.
  • Odpowiedz
@Vinizius: w tym Twoim idealnym ustroju kto decyduje że nie trzeba sądu i można jutro palnąć typowi w łeb? Ty?

A co powiesz rodzinie ofiary która chciałaby wystąpić o jakieś zadośćuczynienie, ale jest w dupie bo sprawcy już z nami nie ma?

Co byś powiedział rodzinie, gdyby za tydzień okazało się, że sprawca działał pod jakimkolwiek wpływem i nawet jak zasłużył na karę, to osoby która ponosi największą odpowiedzialność nigdy
  • Odpowiedz