Wpis z mikrobloga

Ech, wszedłem na FB na profil ofiary tej okropnej zbrodni, a potem na profil jej męża i tam są zdjęcia z ich wakacji z Tunezji sprzed chyba kilkunastu tygodni. Z dwoma synami ok. 18-20 lat i córką 13 lat. Wszyscy uśmiechnięci, szczęśliwi. Wyglądali na fajną rodzinę. Nawet nie chcę sobie wyobrażać, co teraz przeżywa rodzina, a zwłaszcza ta najmłodsza córka ( ͡° ʖ̯ ͡°) To będzie dla nich trauma do końca życia :/ Jest mi po prostu cholernie przykro, że ta kobieta straciła życie w tak bestialski sposób, a jej rodzina przeżywa taki koszmar przez jakiegoś s-------a psychopatę... Oby gnił w pierdlu do końca życia!
A jeszcze do tego jacyś debile zrobili sobie z tego show i to nagrali, a kolejni debile rozpowszechniają to po całym internecie. Zmasakrowane zdjęcia zwłok niewinnie zamordowanej kobiety latają sobie po necie, tak jakby ona i jej rodzina jeszcze za mało ucierpieli. Ręce opadają :/

#warszawa #uw #polska #morderstwo
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anonim927:

Tu umierasz całe życie patrząc w sufit, żebrząc o peta, pijąc minutkę jak ci ktoś odsypie.

zależy w jakim więzieniu chyba, breivik chyba nie narzeka i zależy też od człowieka - zresztą jako maladaptive daydreamer takie życie które opisałeś mi się wydaje całkiem spoko i zresztą idzie się przyzwyczaić i czerpać satysfakcję z takiego życia, mało to masz mnichów, ascetów, eremitów, joginów, mistyków itd, wiele osób zresztą naturalnie prowadzi
  • Odpowiedz
wszedłem na FB na profil ofiary tej okropnej zbrodni, a potem na profil jej męża i tam są zdjęcia z ich wakacji z Tunezji sprzed chyba kilkunastu tygodni. Z dwoma synami ok. 18-20 lat i córką 13 lat. Wszyscy uśmiechnięci, szczęśliwi. Wyglądali na fajną rodzinę.

@Davos87: @Karmatan33 @Anonim927 na socjale zazwyczaj wrzuca się ładne zdjęcia na których się jest szczęśliwym.

Kara śmierci mogłaby by tańsza. Jeżeli ci z
  • Odpowiedz
@Davos87 widziałem ten filmik, ciało zmasakrowane, jakby to jakaś wojna była. Po co? Normalni ludzie nie mają takich ciągot. Jakimś rozwiązaniem na takich śmieci może być przymus ciężkiej pracy pod nadzorem albo w izolacji, przynajmniej będzie z tego czegoś jakiś pożytek. Choć i tak krzesło elektryczne brzmi dla mnie atrakcyjniej, niż trzymanie go w celi latami.
  • Odpowiedz
@Davos87 Dziennie ginie wiele osób, które nikogo nie obchodzą. Wiele z nich także nie ze swojej winy.
Ciekawą socjologicznie sprawą jest to, że żal do ofiar i ich rodzin jest wprost proporcjonalny do medialności tematu.
  • Odpowiedz
@Karmatan33:

a powinno Cię interesować bo wykonywanie kary śmierci jest droższe niż płacenie za więzienia do dożywotki.

Płacimy na prezesów nieistniejących agencji kosmicznych, stać nas na więźniów w celach śmierci
  • Odpowiedz
alez tutaj glupot jest juz duzo xD

dozywocie nie spelnia funkcji kary co bardziej izolacyjna

ks sie zakazuje ze wzgledu na potencjalne naduzycia polityczne / bledy prowadzace do tego ze ktos trafi za kratki chociaz nie powinien / wydumanie profesorow, ktorzy cale zycie jedza ze srebrnej tacy, ze ktos woli gnic w wiezieniu iles lat zeby mu potem moze skrocili z dozywocia na cos innego/ulaskawili/abolicja/jakis inny instrument...

mamy
  • Odpowiedz
  • 2
Mamy sprawce, są świadkowie i nagrania nawet nie trzeba sądu tylko od razu kat.

@Vinizius Wiesz, nie przy każdej okazji warto pokazywać światu jakim jest się debilem. ¯_(ツ)_/¯
Każdy ma prawo (i słusznie) do niezawisłego i sprawiedliwego procesu. Bo jak nie, to za jakiś czas któraś władza może uznać, że przecież ty też kogoś zabiłeś, więc po co jakieś sądy, adwokaci, apelację, drogie to. Najlepiej od razu czapa.
Jakiś czas temu
  • Odpowiedz