Wpis z mikrobloga

Ech, wszedłem na FB na profil ofiary tej okropnej zbrodni, a potem na profil jej męża i tam są zdjęcia z ich wakacji z Tunezji sprzed chyba kilkunastu tygodni. Z dwoma synami ok. 18-20 lat i córką 13 lat. Wszyscy uśmiechnięci, szczęśliwi. Wyglądali na fajną rodzinę. Nawet nie chcę sobie wyobrażać, co teraz przeżywa rodzina, a zwłaszcza ta najmłodsza córka ( ͡° ʖ̯ ͡°) To będzie dla nich trauma do końca życia :/ Jest mi po prostu cholernie przykro, że ta kobieta straciła życie w tak bestialski sposób, a jej rodzina przeżywa taki koszmar przez jakiegoś s-------a psychopatę... Oby gnił w pierdlu do końca życia!
A jeszcze do tego jacyś debile zrobili sobie z tego show i to nagrali, a kolejni debile rozpowszechniają to po całym internecie. Zmasakrowane zdjęcia zwłok niewinnie zamordowanej kobiety latają sobie po necie, tak jakby ona i jej rodzina jeszcze za mało ucierpieli. Ręce opadają :/

#warszawa #uw #polska #morderstwo
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
dobrze że jesteś dla takich miłosierna mam nadzieję że jak już następnym razem jakiś wariat będzie chciał się realizować jako wilkołak albo predator to trafi na ciebie a nie niewinnych jak ja którzy nie chcą mieć z takimi nic wspólnego.

@Vinizius Nom, ty też widzę mega miłosierny jesteś. Do tego jesteś po prostu idiotą, który nie ma pojęcia do czego służy proces sądowy i czemu jest on jednym z niewielu sposobów
  • Odpowiedz
@alfka: Co ci po tym procesie jak w wyniku procesu sądowego skazano niewinnego Komende na 25 lat. Nie powinno być procesów w przypadków takich zbrodniarzy jak ten z Warszawy gdzie wszystko jest jasne i proces nie jest potrzebny. Mówię jak powinno być, bo będzie tak że miesio trafi do psychiatryka a za kilkanaście lat spotkasz go na wolności.

Na pewno jakiś filmik i jakieś dowody się wtedy znajdą, to po
  • Odpowiedz
Co byś powiedział rodzinie, gdyby za tydzień okazało się, że sprawca działał pod jakimkolwiek wpływem i nawet jak zasłużył na karę, to osoby która ponosi największą odpowiedzialność nigdy nie ustalimy bo wykopek zarządził brak potrzeby badania sprawy bo on już wszystko wie?

@mazaken: ah tak- klasyczne tłumaczenie. "nie no może to i ok biegał z siekierą, po czym zamordował losową osobę i ją wytrzewił, ale to na pewno ktoś trzeci
  • Odpowiedz
@Karmatan33: Tylko dlatego, że skazanych się trzyma po 15-20 lat w specjalnych warunkach. Kara śmierci byłaby dużo tańsza, gdyby była wykonywana tydzień po zbrodni. A nie ma np. w takich sprawach powodu, żeby tak nie było, jest to oczywiste co się stało, jasnym jest kto to zrobił, są nagrania, są świadkowie i to raczej pokazuje głupotę amerykańskiego systemu, że nawet w najbardziej oczywistych sprawach generuje absurdalne koszty trzymając kogoś skazanego
  • Odpowiedz
a powinno Cię interesować bo wykonywanie kary śmierci jest droższe niż płacenie za więzienia do dożywotki.

@Karmatan33: Powielasz kretyńską propagandę, koszt kary śmieci w USA to koszt apelacji i procesów wyłącznie. Jest wyższy niż w innym przypadku ponieważ dożywocie w USA nie jest dożywociem tak samo jak w prawie każdym kraju świata, morderca idzie na ugodę potem są ograniczania wyroku dlatego jest mniej rozpraw. Średni czas odsiadki mordercy trwa tylko
  • Odpowiedz
Z karą śmierci to jest tak ze trzymają takiego osobnika 30 lat w celi podwyższonego ryzyka to potem wychodzi że kara śmierci jest droższa niż dożywocie. Gdyby jutro wykonali wyrok to państwo zaoszczędziłoby miliony złotych polskich podatników. Można byłoby za to wybudować coś dla społeczeństwa a tak będziemy hodować chwast.

@Vinizius: Zawsze szacunek za madre slowa.

@Mdx91 odlatuje w trzecia predkosc kosmiczna. Ale @alfka to juz chyba w piata czy
  • Odpowiedz
  • 0
@Mdx91 odlatuje w trzecia predkosc kosmiczna. Ale @alfka to juz chyba w piata czy nawet dziewiata :D

@gorzki99 Misiu, jak nie umiesz czytać prostych tekstów, to się nie próbuj wypowiadać na dorosłe tematy.
Moje odpowiedzi nie stwierdzają, czy kara śmierci jest zasadna, czy nie, tylko że aplikowanie KS bez żadnego procesu jak tu inny rozwielitek sugeruje jest strzelaniem sobie w stopę.
  • Odpowiedz
Moje odpowiedzi nie stwierdzają, czy kara śmierci jest zasadna, czy nie, tylko że aplikowanie KS bez żadnego procesu jak tu inny rozwielitek sugeruje jest strzelaniem sobie w stopę.

@alfka: A ja od lat powtarzam ze KS tylko w "100% pewnych przypadkow"

A Ty piszesz:
Lol chialem zacytowac ale widzac jak sie zblaznilas skasowalas komentarz :DD Brawo ty :D
gorzki99 - >Moje odpowiedzi nie stwierdzają, czy kara śmierci jest zasadna, czy nie, ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz