Wpis z mikrobloga

Ech, wszedłem na FB na profil ofiary tej okropnej zbrodni, a potem na profil jej męża i tam są zdjęcia z ich wakacji z Tunezji sprzed chyba kilkunastu tygodni. Z dwoma synami ok. 18-20 lat i córką 13 lat. Wszyscy uśmiechnięci, szczęśliwi. Wyglądali na fajną rodzinę. Nawet nie chcę sobie wyobrażać, co teraz przeżywa rodzina, a zwłaszcza ta najmłodsza córka ( ͡° ʖ̯ ͡°) To będzie dla nich trauma do końca życia :/ Jest mi po prostu cholernie przykro, że ta kobieta straciła życie w tak bestialski sposób, a jej rodzina przeżywa taki koszmar przez jakiegoś s-------a psychopatę... Oby gnił w pierdlu do końca życia!
A jeszcze do tego jacyś debile zrobili sobie z tego show i to nagrali, a kolejni debile rozpowszechniają to po całym internecie. Zmasakrowane zdjęcia zwłok niewinnie zamordowanej kobiety latają sobie po necie, tak jakby ona i jej rodzina jeszcze za mało ucierpieli. Ręce opadają :/

#warszawa #uw #polska #morderstwo
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Davos87 Trochę straszne jest też to jak wielu ludzi z takiej tragedii robi sensację i się ekscytuje zbrodnią nie zauważając w tym ludzkiego cierpienia. Sama ofiara to jedno, to co musiała czuć kiedy ten psychol ją napadł jest trudne do wyobrażenia. A teraz jej rodzina, dzieci muszą się zmagać z pustka, stratą, traumą. Potworne.

Wyobraźcie sobie - pracować jako portierka - chyba jedna z najnudniejszych możliwych prac do wykonywania. Idziesz sobie
  • Odpowiedz
@Vinizius: @gorzki99 sam proces, gdy prokuratura zada KS, jest dlugi i drogi. A mowa o mocno "policyjnym" USA, gdzie KS zada sie przy mocnych dowodach.

Jest tez duzy opor spoleczny stad w wielu stanach ks nie ma lu jest albo byla weile lat zawieszona.

A na koniec jestesmy w Polsce w UE. Nie ma mozliwosci orzekania ani wykonywania KS.
  • Odpowiedz
Kara dożywocia musi mieć jakiś okres, po którym może nastąpić zwolnienie z odbywania kary. Tu pewnie będzie z 40 lat.
  • Odpowiedz
@gorzki99: ale zdajesz sobie sprawę, że w Polsce nie ma kary śmierci i życzenia "oby gnił w pierdlu do końca życia" to życzenie najgorszego, co może go spotkać ze strony polskiego wymiaru sprawiedliwości?
  • Odpowiedz
A jeszcze do tego jacyś debile zrobili sobie z tego show i to nagrali, a kolejni debile rozpowszechniają to po całym internecie. Zmasakrowane zdjęcia zwłok niewinnie zamordowanej kobiety latają sobie po necie, tak jakby ona i jej rodzina jeszcze za mało ucierpieli. Ręce opadają :/

@Davos87: Mi to się w głowie nie mieści jak można być takim zjebem
  • Odpowiedz
@Karmatan33 nie jest, powielasz naciagane argumenty przeciwników z USA gdzie proces apelacyjny trwa latami i jest przesądzony do granic żeby udawać bardziej humanitarny.
  • Odpowiedz
Nie martwcie się, wy tu marzycie o KŚ czy dożywociu, a znając Polskę przyjdą papiery, przyjdą znajomości i fiku-miku 10 lat w psychiatryku.
  • Odpowiedz
Każdy mówi zw wolałby sznur

@Anonim927: sznur może sobie zrobić w każdej chwili z prześcieradła. Ja ktoś mówi że coś woli, a ma do tego dostęp i tego nie robi to pssst tak na prawdę tego nie chce

wykonywanie kary śmierci jest droższe

@Karmatan33: zgadza się, jest droższe w ten sam sposób w jaki jadąc do Włoch autem spalisz mniej benzyny niż jadąc do sąsiedniej wsi. 3h pracy
  • Odpowiedz