Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +650

abvq +174
#tinder #p0lka
Byłem dzisiaj na randkę z MILFem z Ukrainy - babka 35 lat, bardzo dobra figura, prowadzi własną szkołę tańca. Przyjechała do mojego miasta na parę dni.
Dowiedziałem się, że dla niej podstawa każdego związku jest zaufanie i to absolutnie kluczowa sprawa.
Powiedziała mi też, że ma męża, mieszka w Charkowie, kocha go, są ze sobą już ponad 13 lat.
Byłem dzisiaj na randkę z MILFem z Ukrainy - babka 35 lat, bardzo dobra figura, prowadzi własną szkołę tańca. Przyjechała do mojego miasta na parę dni.
Dowiedziałem się, że dla niej podstawa każdego związku jest zaufanie i to absolutnie kluczowa sprawa.
Powiedziała mi też, że ma męża, mieszka w Charkowie, kocha go, są ze sobą już ponad 13 lat.

Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Takie proste wyliczenie pięknie pokazuje że praca w Polsce po prostu się nie opłaca!
I wcale nie prowadzi do polepszenia życia.
#pracbaza #polska #samochody
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz@KonserwatywnyMocny: przede wszystkim to M3 a nie zwykłe bmw seri 3 co oznacza, że jak ktoś zarabia minimalną to nawet jak znajdzie 150k na ulicy to i tak nie będzie go stać na utrzymanie. Reasumując jak zarabiasz minimalną to musisz się pogodzić z tym, że kupujesz auto na jakie cie stać a nie to co "podoba ci się wizualnie". Oczami to mogą kupowć
Jeszcze brakuje historii o tym, że przy zarabianiu średniej krajowej ciezko kupic nowego Merca z salonu.
Niemiec za minimalna tego bmw tez szybko nie kupi. Szybciej niż Polak ale nadal długo. I w 80proc krajów na świecie albo i więcej minimalna pensja bedzie jeszcze trudniejsza do zarobienia na bmw niż w Polsce
@ThinkBackwards: no to mi się cały czas wydaje, moje miasto rodzinne sra pieniędzmi i ich nie szanuje, zawsze po popcorn w kinie kolejka, mcdolands kolejka, najdroższe żarcie, kupowanie wszystkie po zawyżonych cenach i tak całe życie, a o autach wolę nawet nie wspominać
kryzysu i
@KonserwatywnyMocny: A powiedz mi, gdzie odkładając 20% minimalnej pensji krajowej jesteś w stanie w 2 lata odłożyć hajs na auto klasy premium ?
@KonserwatywnyMocny: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@KonserwatywnyMocny:
- Skończyć studia inżynierskie czy inne, które dają ci licencję na niedostępną dla zwykłych szaraków pracę
- Zdobyć specjalistyczną i potrzebną wiedzę za którą ludzie chcą ci płacić
- Produkować coś, czego ludzie potrzebują i chcą za