Aktywne Wpisy

Instrybutor_z_Orlenu +102
Filmik z jakiejś sali jak chyba wykładowcy nagrywają i dyskutują czy ja patroszy czy nie to jest przegięcie. Nie mogli wiedzieć czy ją ostatecznie zabił, czy ona w ogóle jeszcze żyje czy jest martwa, ale widzieli, że wyciąga jej jelita na wierzch i NIE ZROBILI NIC. Nikt nie dzwoni po pomoc, nic nie próbuje na niego nawet krzyczeć. Stoją , ogladaja sobie, komentują, robią foty jak w jakimś zoo.
On na tym
On na tym

FFFFUUUU +1571
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Takie proste wyliczenie pięknie pokazuje że praca w Polsce po prostu się nie opłaca!
I wcale nie prowadzi do polepszenia życia.
#pracbaza #polska #samochody
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz@KonserwatywnyMocny: Można zacząć od przejrzenia ogłoszeń o pracę, sprawdzenia za co inni ludzie ile płacą i dostosować swoje umiejętności do ich wymagań.
Ale dróg jest wiele. Można kupować taniej i sprzedawać drożej. Można kupować półprodukty i wytwarzać z nich cenniejsze produkty i sprzedawać z zyskiem. Można zdobyć jakieś umiejętności, a potem uczyć ludzi za pieniądze. Można napisać książkę i ją sprzedawać. Można stworzyć
@KonserwatywnyMocny: i co proponujecie żeby to zmienić, płacę minimalną w górę? Wydrukować pieniążków i rozdać? Mamy przedostatni system podatkowy pod względem straconego czasu na rozliczenia, dekady komuny, we krwi ludzi 60+ czysty PRL, złą sytuację demograficzną... tu jest pole do działań.
@kogut_20: no opony to racja, im większe tym droższe. Ale olej kosztuje wszędzie tak samo... Kwestia ile go idzie, ale w większości aut masz 6-8 litrów na wymianę. Wcale do M czy AMG nie lepiej 3x droższego oleju xD
Ktoś napisze, hurrrr durrr, ale to były inne czasy, prostszy samochód. No, ale teraz nawet jeśli auta są bardziej skomplikowane w budowie, to w procesie produkcyjnym uczestniczy też dużo bardziej zaawansowana technologia. Ile takich samochodów dziennie może wyjechać z
źródło: temp_file872944838624457926
Pobierz