Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +760
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
Ka4az +261
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz

Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Takie proste wyliczenie pięknie pokazuje że praca w Polsce po prostu się nie opłaca!
I wcale nie prowadzi do polepszenia życia.
#pracbaza #polska #samochody
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz@revente: Nie zgadniesz co: auta nie premium też są stworzone przez sztaby wykwalifikowanych ludzi, są po prostu tańsze bo takie jest założenie od samego początku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
grill wygląda jak upośledzony delfin. Trochę to też w sumie tłumaczy kto głównie jeździ takimi ulepami. Bądźmy poważni, nikt normalny nie wyda 150k za paskudnego 15 letniego gruza, raczej ktoś z umysłem biedaka.
To wlasnie pokazuje czemu tyle osob jest biednych. Rozwalanie hajsu na glupoty. Moi rodzice na sredniej krajowej odlozyli na kilka takich aut, tylko ze dalej nie mają żadnego, bo po co.
@bylem_zielonko: Nie kłam, absolutnie tak nie napisałem. Po pierwsze na ulicy poza fanboyami bmw i tak nikt nie rozpozna czy to bmw kosztuje 15 tysięcy czy 150 tysięcy zwłaszcza jak będzie białe a nie oszukujmy się tutaj głównie o lans chodzi. Po drugie to nie opłacalne jest totalnie, M2 za 200
Plus dzisiaj nawet 'tanie' samochody są całkiem drogie.
@KakaowyTaboret: i co to zmienia?
miimalma jest potrzebna bo janusze nadal by chcialy placic 4 zlote za godzine. Nie porownumy polski do zacchodnich krajow, sory, nie ta kultura
Umysł typowego biednego i młodego Polaka xD Wyjechać na szparagi a potem wszystko wydać na jakieś wieśniackie bmw xD
@revente: To oczywiste. Ale napisałeś, że premium są tworzone przez wykształconych ludzi, tak jakby to znaczyło, że nie premium są tworzone przez Mietków spod monopolowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pogodny_mis65: Beka z ciebie co najwyżej leci i to taka konkretna, dziwnym trafem to nie będzie już nigdy przestaje obowiązywać jak kogoś z was zaczyna