Aktywne Wpisy

Instrybutor_z_Orlenu +102
Filmik z jakiejś sali jak chyba wykładowcy nagrywają i dyskutują czy ja patroszy czy nie to jest przegięcie. Nie mogli wiedzieć czy ją ostatecznie zabił, czy ona w ogóle jeszcze żyje czy jest martwa, ale widzieli, że wyciąga jej jelita na wierzch i NIE ZROBILI NIC. Nikt nie dzwoni po pomoc, nic nie próbuje na niego nawet krzyczeć. Stoją , ogladaja sobie, komentują, robią foty jak w jakimś zoo.
On na tym
On na tym

FFFFUUUU +1571
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Takie proste wyliczenie pięknie pokazuje że praca w Polsce po prostu się nie opłaca!
I wcale nie prowadzi do polepszenia życia.
#pracbaza #polska #samochody
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
PobierzA tak serio. Zostaje Ci 500 na życie i przymierzasz się do sportowego BMW? Tak dobrze to chyba nie ma nigdzie.
źródło: fiat_cinquecento_hatchback_3-drzwiowy_406_1667_head
Pobierz@Funky__Koval: Chociażby na to żeby kupić takie Porsche. To jeszcze człowiek który mógł dawno temu mieć taki samochód, ale zamiast tego wybrał Kie i mnożył kapitał.
Innymi słowy - znaj swoje miejsce w szeregu i fakt, że na minimalnej nie stać cię na nic poza minimum
@MalinowyGarncarz: Totalnie nie zrozumiałeś tego co napisałem i jeszcze rzucasz się niczym jakaś ryba bez wody, ogarnij się. Napisałem to w taki sposób jak postrzega większość osób te auta na przykład dziewczyn które pewna