Aktywne Wpisy

Analny_Rozrabiaka +441
Konfitura dodał kolejny film, ale się we mnie zagotowało. Pierwszy raz napisałem skargę. Za co my płacimy. Koleś stojący na chodniku - panie to będzie 5k grzywny! Chłop jeździ wśród dzieci po chodniku i ścieżki? Pyrpyr to bemdziem tylko za parkowanie rozliczać proszem 100 zł.
#policja #stopcham #konfitura #warszawa
#policja #stopcham #konfitura #warszawa

BobekRobek +31
W sumie taka krótka historia z początków małej przesiebiorczości.
Szukałem kogos kto będzie pobierał rzeczy z mojego magazynu. Pakował i wysyłał. W sumie prosta praca.
Dałem ogłoszenia. 25zl netto za h. MAOOoo!
Żadnego dzwgania lekkie rzeczy. Paczki do 1.5kg.
Dobra.
Szukałem kogos kto będzie pobierał rzeczy z mojego magazynu. Pakował i wysyłał. W sumie prosta praca.
Dałem ogłoszenia. 25zl netto za h. MAOOoo!
Żadnego dzwgania lekkie rzeczy. Paczki do 1.5kg.
Dobra.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Takie proste wyliczenie pięknie pokazuje że praca w Polsce po prostu się nie opłaca!
I wcale nie prowadzi do polepszenia życia.
#pracbaza #polska #samochody
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz@eaxata: Obecnie tyle kosztuje dobrze wyposażona Dacia.
@KonserwatywnyMocny: ludzie zarabiający minimalną (czyli najgorzej, najmniej) raczej nie powinni myślec o zakupie samochodu... a już na pewno nie takiego.
Już tak abstrahując od tego to dlaczego ktoś zarabiający minimalną miałby kupować takie auto? Sama bym nie wpadła na to, żeby kupować coś za tyle, a nie zarabiam minimalnej. Chyba ma przerost potrzeb nad możliwościami.
Dopóki tego nie napisałeś, to myślałem, że to nówka xD
Da się zarabiać i rozwijać, ale jak potrzeba wyznaczającą poziom życia jest auto
Fiata Punto I i Cinquecento też już nie będzie nigdy, no i?
Tylko nie wyskocz z porównaniem ile to w Niemczech można kupić samochodów za minimalną: najpierw odejmij koszta życia.
A po co Ci mieszkanie czy wakacje, skoro jako osoba nie pracująca i tak byś nie mógł rachunków opłacić?