Aktywne Wpisy
czarrny +3
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +95
źródło: 20251130_113723
Pobierz

Czy dałbyś to radę zrobić na rekrutacji?
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-04 114308
PobierzOdpowiedz
Komentarz usunięty przez autora
@Asd15: Robisz to w liceum bo to jest typowe zadanie "akademickie". W pewien sposób to są testy bardziej
@Ksiega_dusz: mam 10 lat expa, zarabiam +50k na b2b i nie ma opcji żebym to zrobił. Na codzień nie dotykam algorytmów. Płacą mi za rozumienie domeny, projektowanie rozwiązań i soft skille. Jak będę takie coś potrzebował rozwiązać to wrzucę to do pierwszego lepszego AI i dostanę odpowiedź.
Żeby zrobić takie zadanie w trakcie rekturacji, trzeba chociaż raz wcześniej je rozwiązać samemu. Myślę że jest bardzo niewiele osób które nie
@Ksiega_dusz: nic nie myślę, bo po pierwsze co to znaczy "wykłada się"? Nie zrobił nic, nie zrozumiał zadania, zrobił 99% ale wyłożył się na jakimś źle wstawionym nawiasie, nie dostał wystarczająco dużo czasu albo niewpływającej na ocenę kompetencji, podstawowej pomocy ze strony rekrutera, nie rozumiał zupełnie jak pracować z tablicami? Sam fakt, że ktoś nie zrobił jakiegoś
@Ksiega_dusz: że to kodoklepacz, a nie żaden programista i przez te 8 lat robił w kółko jakąś powtarzalną robotę, która nie wymagała zbyt wiele myślenia, a jeśli wymagała, to do rozwiązania dochodził metodą prób i błędów, a na rzeczy, na które powinna zejść godzina, jemu schodziło pół
Zależy, co to znaczy "wykłada się na tym zadaniu". Jeżeli robi wielkie oczy, w ogóle nie wie, jak to zrobić, i nie jest w stanie wymyśleć żadnego rozwiązania, to bardzo, bardzo
@Wap30: pierwszy przykład ma dobry wynik, ogólnie to jest bardzo łatwe zadanie - jeśli mógłbyś to rozrysować graficznie na osi x ;)
to zadanie z matmy, programowanie to już kwestia czy napiszesz to optymalnie czy nie. jak ktoś by się bawił w optymalizacje to widzę możliwość że w ciągu godziny by się nie zmieścił.
@kobrys13: I zadanie zaświeci się na czerwono, bo przekroczyłeś złożoność pamięciową lub obliczeniową. I wielki pan rekruter wywali Twoją kandydaturę do śmietnika, bo "nie działa".
Leetcody to nie miejsce na klasy i piękny, czytelny kod. To ma działać szybko. Dlatego też to nie testuje umiejętności programisty, tylko czy ktoś jest dobry z matematyki.
źródło: image
Pobierz